08-31-2025, 08:50 PM
...a może wapń. EDTA głównie jego zabiera z krwi, więc jeśli jest jakieś pogorszenie, może wynikać z niedoboru na poziomie komórki nerwowej. Raczej mało prawdopodobne, żeby kilka dni bardzo małych porcji EDTA doprowadziło do rozprowadzenia jakiegoś metalu ciężkiego po organizmie, ale mogło zaburzyć gospodarkę wapniem, jeśli już wcześniej była na skraju.
Albo to, albo jod, objawy obu są niestety dość zbliżone, a jednocześnie wziąłem jod i obniżyłem poziom wapnia przez EDTA. Dodatkowo ostatnio nie miałem go za bardzo w diecie, za to miałem sporo rzeczy, które go obniżają, cola, bogate źródła fosforu i białka. To wszystko obniża wapń we krwi.
Konrados trzymaj kciuki za moją byłą, jak mnie będzie pilnować, będą wpisy na fanpage.
Albo to, albo jod, objawy obu są niestety dość zbliżone, a jednocześnie wziąłem jod i obniżyłem poziom wapnia przez EDTA. Dodatkowo ostatnio nie miałem go za bardzo w diecie, za to miałem sporo rzeczy, które go obniżają, cola, bogate źródła fosforu i białka. To wszystko obniża wapń we krwi.
Konrados trzymaj kciuki za moją byłą, jak mnie będzie pilnować, będą wpisy na fanpage.