07-15-2025, 04:17 PM
No jak nie działa? Jak dajmy na to kogoś zabijesz i potem będziesz się tłumaczył "prawo nie działa wstecz!" to i tak pójdziesz siedzieć. Odnośnie kontroli skarbowych nie jestem pewien czy tylko do 5 lat mogą sprawdzać bo miało wejść, ale nie wiem czy ostatecznie weszło coś takiego, że mają prawo sprawdzać każdego, bez specjalnego powodu - praktycznie całe jego życie... nawet pamiętam, że trollował, tzn. niby mówił poważnie, ale wiedziałem, że to nieprawda, że trzyma wszystkie możliwe zeznania podatkowe, każde rozliczenie, odprowadzenie podatku etc aż od narodzim 
Ale jak na moje wiedział, że zaraz jakiś polaczek go podkabluje i się tak zabezpieczył..
I chyba nie dotyczyło to tylko kwestii skarbowych, bo też pamiętam, że Ator, który skończył prawo na UW, więc coś tam o tym wie komentował, że przecież prawo nie działa wstecz i to się kłóci...
Przekaz był taki, że teoretycznie możesz pójść siedzieć za mowę nienawiści wobec ukrainca wypowiedzianą w roku 1990r.

Ale jak na moje wiedział, że zaraz jakiś polaczek go podkabluje i się tak zabezpieczył..
I chyba nie dotyczyło to tylko kwestii skarbowych, bo też pamiętam, że Ator, który skończył prawo na UW, więc coś tam o tym wie komentował, że przecież prawo nie działa wstecz i to się kłóci...
Przekaz był taki, że teoretycznie możesz pójść siedzieć za mowę nienawiści wobec ukrainca wypowiedzianą w roku 1990r.