06-05-2025, 06:15 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2025, 06:46 PM przez neko1witek.)
(06-04-2025, 03:44 PM)yugon napisał(a): No ja obejrzałem z połowę tylko po to, by zobaczyć możliwości AI, bo niestety merytorycznie filmik leży, muzyka mi się nie podoba, ogólnie reklam nie lubię, potem wyłączyłem bo już nie mogłem wytrzymać...
Droższe mówisz, że są lepsze, ale co oznacza droższe? 700 zł? 2k zł?
Dzięki za recenzję.
Co do butów, to chodzi mi o to, że kupiłem za 50 funtów i są do dupy. A te za 130 były po prostu lepsze.
Ale to nie znaczy, że tak jest zawsze. Nie chodzi mi o to, że były o niebo droższe, tylko, że droższe. W większości butów chodzi o ilość materiału zużytego do zrobienia ich lepszych.
Więcej amortyzacji, miększe wykończenia itd.
Obecnie mam buty za 100 funtów, prawie ten sam model co poprzednio. Tym razem fotografuję je codziennie po każdym treningu aby zobaczyć jak się niszczą. (tylko spód ich).
(06-04-2025, 08:44 PM)Nawaphon napisał(a): https://youtu.be/F-D1_4mSL0E?t=127
Tutaj na przykład, nie wiem co się dzieje z Twoją twarzą - ale często takie dziwne efekty są przy filmach tworzonych przez AI. Też to jak w niektórych ujęciach stoisz bez ruchu jest bardzo nienaturalne.
A tak, efekt ogólny... Musze się zgodzić z Tomakinem - raczej dobrowolnie nikt nie będzie oglądał teledysku o zużytych butach ). Zresztą Ja reklamy zawsze też staram się omijać jeśli mogę. Na pewno gorsze widziałem w TV, niż ta Twoja.
Większość reklam to totalne gówno, musimy pamiętać, że mają być skierowane do debili, więc nie mogą być skomplikowane. Ale... czasem niektóre firmy stawiają na nowatorstwo i niektóre reklamy to arcydzieła filmowe. Wielu reżyserów, którzy są teraz znani i są genialni - zaczynało od reklam.
To tak jak z muzyką, możesz zrobić gówno i się przebić, a możesz zrobić genialną muzykę i zostać nieznany.
(06-05-2025, 12:57 PM)yugon napisał(a): Wie ktoś ile konkretnie trzeba wydać na "dobre buty"? Nie do biegania tylko do dłuuuugich spacerów.
Musisz się wybrać do jakiegoś specjalistycznego sklepu, to ci dobiorą coś pod kątem Ciebie i tego ile chcesz wydać.
W dobrych sklepach zakładają Ci buty na nogi i robią Ci test na bieżni, sprawdzają jak chodzisz, jakie masz zniekształcenia przy chodzeniu i jeżeli trzeba dobierają Ci buty korygujące Twoje błędy w chodzeniu, o ile takowe masz.
W zależności od powierzchni po której biegasz czy chodzisz - też Ci mogą dobrać specjalne buty. I czy mają być na deszcz itd.
Teraz sporo sklepów sportowych tak robi.
Dobre Asics możesz kupić za 50-70 funtów na promocji.
Mam pytanie, czy ma ktoś jakiegoś znajomego w USA? Dostałem od pewnej babki jako zapłatę kartę podarunkową walmarta na 300$. Chciałem znaleźć kogoś, kto kupił by sobie za nią co chce, wydał tą kasę, a potem kupił mi to co ja chcę za jego kasę. Z USA regularnie kupuję suple, więc byłyby to suple. Jest taka strona, która wysyła je za darmo do UK, więc byłoby to idealne rozwiązanie.