05-20-2025, 09:17 PM
O, dzięki. Właśnie dlatego chciałem sprawdzić, co tutaj myśli "naród", bo nie do końca wiem, czego się spodziewać w drugiej turze. Gdzieś tam widziałem, że ludzie sumują głosy Nawrockiego, Stanowskiego, Brauna, Jakubiaka, Bartoszewicza jako "prawicy", a coś mi się wydaje, że to nie musi tak wyglądać.
To, co mnie najbardziej odrzuca od Trzaskowskiego - zresztą całej koalicji - to ten obrzydliwy pomysł wprowadzenia ustawy dotyczącej "Mowy Nienawiści". Każdy, kto trochę się zainteresuje może się dowiedzieć, jak to wygląda na zachodzie, gdzie Policja regularnie puka do drzwi, żeby kogoś zatrzymać za memy, czy wpisy przeciwko migrantom, LGBT, politykom itp.
Nie ma szans, żebym głosował na ludzi nie rozumiejących istoty wolności słowa.
To, co mnie najbardziej odrzuca od Trzaskowskiego - zresztą całej koalicji - to ten obrzydliwy pomysł wprowadzenia ustawy dotyczącej "Mowy Nienawiści". Każdy, kto trochę się zainteresuje może się dowiedzieć, jak to wygląda na zachodzie, gdzie Policja regularnie puka do drzwi, żeby kogoś zatrzymać za memy, czy wpisy przeciwko migrantom, LGBT, politykom itp.
Nie ma szans, żebym głosował na ludzi nie rozumiejących istoty wolności słowa.