03-27-2025, 08:33 PM
(03-27-2025, 11:08 AM)neko1witek napisał(a): Ja kocham żreć pomidory, banany jako tako, ale za nic nie mogę się przekonać do avokado, który niby ma go sporo. Ale od wczoraj zacząłem to żreć w formie gwacamole, czy jak to się nazywa. Dodatkowo pomidory, cebula i czosnek zrobią swoje.
Tylko muszę się sprawdzać co jakiś czas, czy potas nie będzie w górnych granicach i nie przedobrzę, bo nie mam pojęcia jak szybko się potas reguluje.
Przepisali mi jakiś specjalny potas w dużych dawkach, około 600mg. Mam brać 2 razy dziennie przez 3 dni i potem zrobią mi badania krwi, aby zobaczyć co się będzie działo. Niby można brać 4 dziennie, ale sugerowali mi, abym brał tylko 2 razy dziennie.
Dzisiaj po treningu poszła pierwsza dawka, jutro po bieganiu wezmę drugą i wieczorem drugą. Ogólnie skupię się na dopieprzaniu suplami po ćwiczeniach, bo mogłem się trochę przez to wyniszczyć. Iwatch pokazuje mi, że poziom energii mam z reguły poniżej 50, często około 30, czyli na czerwono. Ogólnie chyba się psuje, bo dzisiaj podczas treningu na orbitreku pokazał mi tętno 192 !!! przez chwilę, co raczej nie było możliwe, a na sam koniec pokazał 182!!! co też raczej niemożliwe, bo z reguły mam około 120 na orbitreku i to max. Średnia to z reguły około 110. Więc coś mi tu nie gra. Chyba, że faktycznie niski potas mi odwala takie numery. Oczywiście zaraz wróciło do normy, ale niechcąco taki skok zauważyłem, bo co 5 minut sprawdzam po prostu tętno, mam taki nawyk. A podczas biegania co 500 metrów... aby zobaczyć jak mi leci i czy mam zluzować, czy sobie dołożyć wysiłku.