03-26-2025, 03:51 PM
(03-26-2025, 03:17 PM)tomakin napisał(a): Eh, te AIPrzepisują wikipedię. A już najlepsze są fragmenty o tym, że jakiś spadek czy wzrost może na coś wskazywać. Kurde zrób 2 badania ferrytyny, jedno rano, drugie wieczorem, będziesz miał taką różnicę.
Sprawdź nadnercza i nerki, jeśli nie bierzesz leków mogących wpłynąć na poziom potasu we krwi.
No właśnie biorę jeden lek na nadciśnienie, który wypłukuje potas i magnez, więc to pewnie to. Jutro ma dzwonić lekarz omówić badania, to mu powiem, że nie chcę tych leków.
Ale powiem też, aby mi jeszcze zrobili badanie moczu.
Dwie AI sugerowały mi, że jem za dużo owoców i dlatego wyniki wątroby mogą być takie na granicy. Że to niby dlatego. Trzecia AI powiedziała, że jestem w górnej granicy dziennej fruktozy i teraz mam zagadkę.
Zawsze myślałem, że owoce są ok i jem je w rozsądnych ilościach, a tu się okazuje, że 2 jabłka dziennie, to za dużo, plus łyżka, dwie miodu, plus czasem banan, kiwi, jagody, mango. Wyszło mi, że jem około 50 gram fruktozy dziennie. Tylko jedna AI uznała to za wartości w miarę ok, a reszta straszyła mnie odtłuszczoną wątrobą.
Ja tymi wzmiankami o spadku, czy wzroście się nie sugerowałem, ale faktycznie niektóre rzeczy podchodzą pod granice normalności więc miałem do przemyślenia.

Przepisują wikipedię. A już najlepsze są fragmenty o tym, że jakiś spadek czy wzrost może na coś wskazywać. Kurde zrób 2 badania ferrytyny, jedno rano, drugie wieczorem, będziesz miał taką różnicę.