03-19-2025, 08:47 PM
(03-18-2025, 11:50 PM)tomakin napisał(a): Nie masz przypadkiem objawu Terry'ego, delikatnie zaznaczonego? Ktoś na forum miał chyba. W takim przypadku mocno uważa się z argininą.
Wydaje mi się, że mam dosyć wyraźne, ale argininę biorę bo jest polecana przy obniżaniu ciśnienia, co prawda ostatnio nie mam z nim problemów (bo nie mierzę) :-)... ale tak na serio, po prostu dobrze się czuję, więc mam przekonanie, że wszystko jest ok.
Robię 3 razy dziennie ćwiczenia oddechowe po 15 minut, ponoć to ostro obniża ciśnienie, Schultz oczywiście codziennie.
Kiedy czuję, że zbliża się jakiś gorszy nastrój, faszeruję się B1, teaniną, glicyną i magnezem oraz CBD i jakoś leci.
Kombinuję jak mogę, bo ostatnio po prostu było bardzo źle z tym ciśnieniem, ale myślę, że mogłem się trochę wkręcić i sobie je sam podkręcić myślami.
Wystarczył potem jeden impuls i nagle ciśnienie mi spadło, po prostu przestawienie myśli.
Oczywiście mogły to być tabletki nadciśnieniowe, ale brałem je już wtedy chyba z 10 dni, więc to raczej nie one, a poza tym wiążę to z pewnym zdarzeniem, więc stawiam na psychikę.
Teraz próbuję tą cytrulinę i argininę, muszę zeżreć te 150 tabletek.
Ale kupię chyba jednak tego miksa, skoro beta-alanina rozwali mi taurynę, to po prostu taurynę będę dokupię sobie i będę żarł osobno, ale ogólnie ma fajny skład, oprócz kofeiny i mnie to ciekawi.
Szukam czegoś na poprawienie regeneracji. Kiedyś po treningach się o wiele szybciej regenerowałem, teraz schodzi mi to o wiele dłużej. Serce bo bieganiu wracało mi do normy po kilku minutach. Teraz potrafi nawet 2-3 godziny siedzieć w granicach 80-90. Niby średnia w ciągu dnia 70-75, ale wolę kiedy mam średnią dzienną 60 (np. w weekendy).