03-09-2025, 12:41 AM
...i znowu to, co opisywali na longecity. Tylko tam było po połączeniu piracetamu i wapnia, wyostrzenie wzroku, wrażenie, że dociera więcej kolorów. U mnie pojawia się po samym wapniu. A także, jeśli się nie mylę (ciężko to obiektywnie ocenić), po kreatynie. Takie coś NIE powinno mieć miejsca, jeśli komórki działają jak trzeba. Znowu najprostszym wytłumaczeniem jest niski poziom magnezu wewnątrz komórki nerwowej, przez co nie działa jak trzeba i dopiero bardzo dużo wapnia we krwi sprawia, że sygnały idą tak, jak powinny. Ale bardzo dużo wapnia we krwi ma poważne skutki uboczne no i tu znowu jest ten problem, że mój organizm nie potrafi sobie z tym radzić, wyrzuca bardzo dużo w moczu, znacznie więcej, niż powinien.
Coś jest nie tak na linii wapń - magnez, ale co i gdzie... No zobaczę, jak będzie po połączeniu D3, selenu, cysteiny i płukania gardła. Może taka mieszanka w jakiś sposób wymusi przejście magnezu do wnętrza komórek. Mam pod ręką p5p, mam b1, mam bor, to wszystko powinno zabezpieczać przed skutkami ubocznymi nadmiaru.
Coś jest nie tak na linii wapń - magnez, ale co i gdzie... No zobaczę, jak będzie po połączeniu D3, selenu, cysteiny i płukania gardła. Może taka mieszanka w jakiś sposób wymusi przejście magnezu do wnętrza komórek. Mam pod ręką p5p, mam b1, mam bor, to wszystko powinno zabezpieczać przed skutkami ubocznymi nadmiaru.