02-21-2025, 08:39 AM
Znowu gorzej widzę po zmroku, dość długo muszę czekać, aż wzrok się przyzwyczai. Chociaż tutaj ciężko o jednoznaczną ocenę, czy faktycznie tak jest, do tego potrzebne są ściśle określone warunki eksperymentu, konkretna, bardzo dokładnie określona granica ciemności, typu pacjent siedzi w pokoju o jasności x, gasimy światło i mamy jasność y, czekamy, aż pacjent będzie mógł przeczytać napis na ścianie oddalony o z centymetrów.
Nie bardzo widzę powód, dla którego miałbym mieć niski poziom witaminy A, ona z tego co sprawdzałem nie zależy od poziomu tych kwasów omega 6, których mi brakuje. Ewentualnie jakbym miał bardzo niski poziom cynku, to by mogło być przyczyną. Ale też, ten poziom musiałby być naprawdę bardzo niski, biorąc pod uwagę, ile supli witaminy A brałem przez ostatnie lata. Tam nawet były tabletki z 25 000 IU, jeśli dobrze pamiętam.
Nie bardzo widzę powód, dla którego miałbym mieć niski poziom witaminy A, ona z tego co sprawdzałem nie zależy od poziomu tych kwasów omega 6, których mi brakuje. Ewentualnie jakbym miał bardzo niski poziom cynku, to by mogło być przyczyną. Ale też, ten poziom musiałby być naprawdę bardzo niski, biorąc pod uwagę, ile supli witaminy A brałem przez ostatnie lata. Tam nawet były tabletki z 25 000 IU, jeśli dobrze pamiętam.