02-14-2025, 05:08 PM
(02-14-2025, 07:24 AM)Nawaphon napisał(a): Dzięki Witek. Trochę mnie martwi podatek belki... Może okazać się, że wartość inwestycji wzrośnie, ale później trzeba od tego jeszcze zapłacić 19%... Można założyć konto IKE, wtedy jest się zwolnionym... no ale tylko jeśli się wyciągnie je po 60-tce, a dla mnie to mimo wszystko jeszcze dość odległa perspektywa.
Co do krypto, planuję trochę sprzedać - ale więcej raczej będę trzymał. Przynajmniej do końca prezydentury Trumpa w USA raczej klimat powinien być korzystny. Może trochę spadnie, ale raczej dramat jest mało prawdopodobny.
Nie znam prawa w Polsce, więc nie mam pojęcia jak to jest z podatkami. Tutaj też mnie to nie interesuje, bo mam to w dupie. Póki nie zarabiam konkretnej kasy, to mnie wali, bo zainwestowałem sporo i póki wyjdę na zero, to minie trochę czasu. Ja w krypto włożyłem około 20 tysięcy funtów, większość przepadła bo miałem w Lunie i jej projektach, więc poszło do kosza prawie wszystko, ale wydaje mi się, że i tak wyjdę na plus po hossie.
Moim zdaniem krypto będzie się bujać w różne strony i gram póki co w górę, mam porozkładane pozycje i za każdym razem jak cena spadnie, to mi zbiera pozycje na UP, czyli tzw. Longi.
Mam pootwierane kilkanaście longów i czekam na zyski. Ale to małe sumy, bo to trening.
Jakoś nie wierzę, że jest hossa, wydaje mi się, że nas pobuja i potem to wszystko jebnie w dół, tam zacznę zbierać pozycję i odkupię BTC. A wtedy będzie prawdziwa hossa.
Taki mam plan.
Po prostu nie wierzę, że będziemy cały czas lecieć do góry. Musi być naprawdę ostra korekta. Oczywiście to tylko moje zdanie, a nie porada inwestycyjna.