02-12-2025, 08:03 PM
(02-11-2025, 07:47 PM)tomakin napisał(a): No, dużo lepszy sen. Co zrobiłem... ćwiczenie z oczami, wziąłem dużą dawkę karnityny. I tyle, nic więcej szczególnego. B1 cały czas biorę w takiej samej dawce, podobnie magnez, nic nie zwiększałem. Nic nie brałem nowego. Mogło oczywiście dojść do przekroczenia granicy w organizmie, po której te substancje zaczynają działać jak trzeba, ale ja bym stawiał, że jeśli już coś, to albo karnityna, albo ćwiczenia na przywspółczulny.
Przez ile minut robisz te ćwiczenia?
Ja ostatnio miałem gorsze dni (kurwa jak dziewczyny piszące o okresie to wygląda) i zastanawiam się, czy nie wrócić do tych ćwiczeń, ale z drugiej strony ja ich nigdy długo nie robiłem.
Zastanawiam się, czy kreatyna nie spowodowała zmian. Przybieram ostatnio na wadze, mimo, że ćwiczę tak samo, więc być może to kreatyna pompuje wodę do mięśni.
A to może powodować wzrost ciśnienia, które podniosło się do 130/85 (czasem wyżej, czasem niżej). Dlatego szukam sposobu uspokojenia tego.
Chat GPT podpowiada po wysłuchaniu wszystkich objawów abym kupił teaninę, że ona mnie wyleczy z wszystkiego :-) więc robię zakup i zobaczymy.