01-27-2025, 01:14 AM
...nic totalnie nie mogę znaleźć o taurynie w zespole niespokojnych nóg. Są 3 choroby, w których spada DGLA, zespół niespokojnych nóg, łojotokowe zapalenie skóry głowy, parkinsonizm. Zapalenia nikt nie bada, ale jeśli idzie o zespół, jest bardzo dużo wzmianek, gdzie ludziom tauryna wyleczyła to w kilka dni.
Niedawno wklejałem badanie, gdzie przy eksperymentalnej cukrzycy u szczura poziom DGLA poleciał na łeb na szyję, ale jak teraz patrzę, u ludzi to tak nie wygląda. Albo po prostu wyniki u szczurów ktoś sobie wymyślił.
Jeśli te wpisy ludzi, którym tauryna wyleczyła zespół są miarodajne, to by mogło oznaczać, że faktycznie są niedobory w tej chorobie. I może faktycznie wiążą się z niskim poziomem GLA/DGLA.
A, język się zagoił, nie do końca oczywiście, ale na tyle, że nie przeszkadza.
Niedawno wklejałem badanie, gdzie przy eksperymentalnej cukrzycy u szczura poziom DGLA poleciał na łeb na szyję, ale jak teraz patrzę, u ludzi to tak nie wygląda. Albo po prostu wyniki u szczurów ktoś sobie wymyślił.
Jeśli te wpisy ludzi, którym tauryna wyleczyła zespół są miarodajne, to by mogło oznaczać, że faktycznie są niedobory w tej chorobie. I może faktycznie wiążą się z niskim poziomem GLA/DGLA.
A, język się zagoił, nie do końca oczywiście, ale na tyle, że nie przeszkadza.