01-25-2025, 08:43 PM
Pytanie za 100 punktów, kupować witaminę U z 3 firmy, tym razem polskiej, czy nie kupować? Brałem tę dla koni, brałem ze Słowacji, jeszcze jest z tego całego "yango". W planie zakupów jest AAKG i beta alanina. Co jeszcze może wyglądać na korzystne, tak ogólnozdrowotnie? Myślę nad nowym zamówieniem, kurcze no... ten rybozyd wygląda bardzo zachęcająco. Na pewno nie ma związku z obłączkami, bo o to konkretnie pytałem i gość, który to brał parę lat wprost powiedział, że przez cały czas nie zmieniła się ich wielkość, sprawdzał to. Ale to wygląda na naprawdę skuteczny środek spowalniający procesy starzenia.
No i błony fosfolipidowe, może skuszę się na lecytynę. Co jeszcze może mieć na nie wpływ? Trochę strzał w ciemno z tym, że niski poziom DGLA może upośledzać błony fosfolipidowe, ale no... pasuje.
https://www.sciencedirect.com/science/ar...3613004070
tu całe opracowanie na ten temat, ale nie ma tam za bardzo informacji, co konkretnie można zrobić.
Samo podniesienie DGLA może nie wystarczyć, jeśli przez powiedzmy 20 lat poziom był za niski, zwykłe usunięcie blokady może oznaczać, że na poprawę trzeba będzie czekać też kilka długich lat.
AAKG jest często dodawane jako składnik suplementów "regenerujących błony", ale nie ma za tym za bardzo żadnej nauki.
Kurde no... trzeba to na spokojnie. Jak się zagoi język, bo myśleć nie daje.
No i błony fosfolipidowe, może skuszę się na lecytynę. Co jeszcze może mieć na nie wpływ? Trochę strzał w ciemno z tym, że niski poziom DGLA może upośledzać błony fosfolipidowe, ale no... pasuje.
https://www.sciencedirect.com/science/ar...3613004070
tu całe opracowanie na ten temat, ale nie ma tam za bardzo informacji, co konkretnie można zrobić.
Samo podniesienie DGLA może nie wystarczyć, jeśli przez powiedzmy 20 lat poziom był za niski, zwykłe usunięcie blokady może oznaczać, że na poprawę trzeba będzie czekać też kilka długich lat.
AAKG jest często dodawane jako składnik suplementów "regenerujących błony", ale nie ma za tym za bardzo żadnej nauki.
Kurde no... trzeba to na spokojnie. Jak się zagoi język, bo myśleć nie daje.