This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szybkie pytania
Jeśli chcesz zbadać poziom B12, to tak. No i w ogóle wszystko odstaw tydzień przed.
Odpowiedz
A jakoś przygotować się na badanie ceruloplazminy? Bo chciałem dowiedzieć się jak u mnie z miedzią, czy mogę brać cynk czy nie bardzo. Z cynkiem dziwna sytuacja, bo jak kiedyś brałem duże dawki cynku to zniknęły mi brodawki z dłoni, ale dwa lata temu znowu wróciły, i chyba jak zacząłem brać witaminę A to znowu zniknęły. Jest jakiś sposób żeby wiedzieć ile ma się cynku? Bo właśnie wykminiłem to tak, żeby zbadać poziom ceruloplazminy i jak nie będzie za niski to brać cynk czasem, ale może mam już w ogóle za dużo cynku i sobie rozjebię ciało?

Timeline:
Brodawki pierwsze wystąpienie
Ładowanie się cynkiem i witaminą D przez kilka miesięcy
Brodawki znikają
Uzupełnianie miedzi miesiąc gdy mi powiedziałeś jak dawkować by uzupełnić po tym gdy zapytałem
Brodawka na dłoni
Branie witaminy A
Brodawka znika
Odpowiedz
Raczej nie zbadasz sobie cynku w normalnym labie. Może po prostu na zmianę większe dawki miedzi i większe cynku bierz?

Przygotowanie do badania jak do każdego innego, żadnych supli przez jakiś czas przed, nie jeść przed badaniem, nie jeść dużej kolacji dzień wcześniej, nie ćwiczyć intensywnie... no wiadomo.
Odpowiedz
Nie zalało Cię tomakin? Z tego co pamiętam Jelenia Góra?
Odpowiedz
Tu tylko 2 dzielnice zalewa, co roku te same. No i Cieplice, ale to zawsze w mentalności mieszkańców jest inne miasto.
Odpowiedz
Ile naraz brać MSM?
Odpowiedz
Bierz tylko rano, bo może być po tym bezsenność.

Ile... cholera wie, każdy ma inną wrażliwość, nie więcej jak płaską łyżeczkę myślę.
Odpowiedz
Ile w końcu tego białka jeść dziennie żeby rósł mięsień? 1g/1kg? 1,5g? Waga ciała beztłuszczowa? Bezmięśniowa?
Odpowiedz
Jeśli nie startujesz w zawodach kulturystycznych ani nie jesteś weganinem, to się tym nie przejmuj.
Odpowiedz
No ale tak jest, jeśli ktoś nie ma super hiper zapotrzebowania (kłuje dupę) albo nie ma mocno odjechanej diety, to praktycznie nie ma opcji, żeby potrzebował dodatkowego białka do budowy mięśni.

Problemem jest nadmiar jednych aminokwasów przy niskim poziomie drugich, np zbyt dużo metioniny za mało cysteiny, albo konkretne choroby gdzie warto brać mega duże dawki jakiegoś jednego aminokwasu, ale to nie jest niedobór białka jako takiego.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości