Liczba postów: 6,808
Liczba wątków: 19
Reputacja:
59
No ja gdzieś miałem glicynę 15 letnią, jadłem i było OK, to nie ma prawa się zepsuć. Teoretycznie. W praktyce różnie bywa.
Pewnie strułem się oliwkami, albo pieczarkami. dużo bardziej prawdopodobne, niż glicyna. Te ciemne plamki to może być nawet resztka z brudnej łyżki, którą to wybierałem, albo cholera wie. To dosłownie kilka brązowych, zbitych kropek. Mógł też być naltrekson, który ma chyba większe prawdopodobieństwo zepsucia się.
Tak czy tak dziś jestem w kropki i śmiesznie wyglądam  Ale spałem dobrze, co mi się od dawna nie zdarzyło.
Kopia jest gdzieś na drugim dysku i chyba nawet na serwerze, ale kurde nie będę wyciągał teraz baz danych żeby zobaczyć, co 15 lat temu napisałem o glicynie.
Cholera wie, co psom polecać, to całkowicie różny organizm od człowieka, co nam pomoże, im może zaszkodzić. Nie znam się i wolę nie próbować zgadywać, bo mogę dać przypadkiem radę po której się przekręci zwierzak.
Reputacja:
59
A właśnie, nie wiem, czy przypadek czy nie, ale po cynku i selenie (albo po glicynie? ale raczej cynk) w zasadzie z dnia na dzień poprawił się stan skóry głowy, z ciężkiego do całkowicie zdrowej.
Liczba postów: 556
Liczba wątków: 2
Reputacja:
11
(08-28-2024, 09:52 AM)tomakin napisał(a): Tak czy tak dziś jestem w kropki i śmiesznie wyglądam
Pewnie małpia ospa.
Reputacja:
59
No, bardzo duża poprawa samopoczucia. Nawet odmalowałem w końcu płot na działce, co pół roku czekało na swój czas. I tak myślę - może to efekt połączenia cynku i oleju z ogórecznika. Bo przecież GLA z oleju musi jeszcze być zamienione na DGLA, a do tego potrzebny jest właśnie cynk, a i selen odgrywa tam jakąś marginalną, ale jednak istniejącą rolę.
Reputacja:
59
Kolejna siłka, zeszły całkowicie zakwasy to można podnieść parę kg. Spróbuję takiego czegoś się trzymać, co 3-4 dni całe ciało, po 2 serie na najważniejsze mięśnie. Kurcze to godzinę tylko zajmuje co kilka dni, 2 godziny tygodniowo, żeby mieć o wiele, wiele zdrowsze i ładniejsze ciało. Wstyd totalny że mi się nie chce.
Dorzucę też beta alaninę, bo czemu nie. Zobaczę, czy pojawią się znowu palpitacje.
Reputacja:
59
08-31-2024, 04:37 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-31-2024, 04:47 AM przez tomakin.)
...delikatne były, ale delikatne mam czasami cały czas.
Jeśli będą większe, to będzie niejako dowód na to, że mam mocny problem z tauryną. Beta alanina blokuje przejście tauryny do wnętrza komórki, ale nie powinno być żadnych objawów nawet jeśli się przez cały rok bierze beta alaninę w większych dawkach, niż ja teraz. Musiałby być skrajny niedobór tauryny już na początku, żeby zablokowanie przez betkę dało objaw. A jako że taurynę w miarę regularnie biorę, to ten niedobór musiałby wziąć się z czegoś innego, jakiegoś zaburzenia jej metabolizmu.
W kąpieli 1/4 tej ilości włosów, co zazwyczaj znajduję. Cynk albo selen, jedna z tych rzeczy była bardzo dobrym pomysłem. Albo połączenie ich obu naraz, ewentualnie razem z choliną i olejem z ogórecznika.
/edit witamina A się skończyła, chyba kupię i dorzucę, niski poziom cynku uniemożliwia jej przyswajanie.
Tylko no... ja cynk długo suplementowałem, długo i często. Nie zgadza mi się to, czemu niby miałby się pojawić niedobór? A może to po prostu selen?
Reputacja:
59
Pytałeś mnie o to 16 lat temu na gg?  Nie powinno mieć znaczenia, a nawet lepiej nie wstrząsać, osad z syfem zostanie na dnie.
Reputacja:
59
Kuźwa taki długi post napisałem i kliknąłem przypadkiem na klawiaturze skrót odświeżania strony.
No to w skrócie: zauważyłem po raz kolejny, że po grupach metylowych nie śpię i mam nerwowość. Stawiam, że to kwestia nadprodukcji noradrenaliny, bo reszta objawów pasuje do jej nadmiaru. Dlaczego jest jej za dużo, cholera wie, ale cynk i witamina A mogą tu pomóc, podobnie jak niacyna. Spróbuję jakiś czas brać regularnie niewielkie dawki niacyny. Wysoka noradrenalina może być przyczyną objawu Terry'ego i napędzać system 'uciekaj lub walcz' kosztem 'odpoczywaj i regeneruj'.
A, glukozaminę odkopałem, trzeba zjeść zanim się do końca zepsuje.
Reputacja:
59
Sprawdziłem w historii transakcji, glicynę pierwszy raz kupiłem w 2013, więc pewnie wtedy jakoś o tym pisałem.
Liczba postów: 143
Liczba wątków: 22
Reputacja:
1
Historia transakcji tomakina... Ciekawe czy da się podliczyć ile wydał na suple.
|