04-01-2021, 10:06 AM
Utrzymujące się objawy absolutnie nie dotyczą tylko osób, które przechorowały Covid ciężko, chociaż jest ich w tej grupie znacznie wyższy odsetek. Badania to potwierdzają.

|
Obłączki
|
|
04-01-2021, 10:06 AM
Utrzymujące się objawy absolutnie nie dotyczą tylko osób, które przechorowały Covid ciężko, chociaż jest ich w tej grupie znacznie wyższy odsetek. Badania to potwierdzają.
04-01-2021, 10:10 AM
na razie nie ma opcji, żeby odfiltrować takie osoby i odróżnić od losowego występowania w populacji.
04-01-2021, 11:06 AM
tomakin szybko gasi NICE.
04-01-2021, 11:18 AM
Skoro tomakin mówi, że nie masz racji, to najprawdopodobniej nie masz.
04-01-2021, 02:50 PM
Kurcze, KAŻDA poważna choroba daje długotrwałe konsekwencje, bo organizm musi dojść do siebie. Z COVID jest ten problem, że zapalenie płuc może przechodzić bezobjawowo i dopóki nie zrobi się komuś tomografu, nie widać, czy mu nie zeżarło kawałka płuc. Nie ma opcji, żeby póki co udało się odsiać ile osób ma "powikłania covidowe", a ile zwykłe powikłania poinfekcyjne, w szczególności powikłania każdego zapalenia płuc.
A u mnie - ciśnienie krwi wróciło do normy, 125 miałem. I teraz zastanawiam się, czy możliwe jest, że tak szybko by się wyrównało dzięki potasowi, czy może to efekt odstawienia tryptofanu i żarcia rzeczy, które blokują jego przyswajanie przez mózgu. Pytanie co prawda nie ma związku z obłączkami, ale jest dość ważne z punktu widzenia ogólnego stanu zdrowia.
04-02-2021, 10:03 AM
Norma to 120/80, te 125 to górne, czy dolne miałeś xD. Jak górne to nie jest tak źle, ja bym chciał mieć takie na co dzień. Jak się sypia i wstaje z takim ciśnieniem?
04-02-2021, 10:54 AM
dolne 125 to się do szpitala jedzie i to na sygnale, a nie pisze na forach.
Cholera wie, jak się wstaje i śpi... chyba tak, jak z każdym innym? Jak ktoś to czyta i ma za dużo czasu, poszukajcie, czy ktoś nie wrzucił fot przed i po terapii dużymi dawkami niacyny, albo przed i po wyleczeniu pellagry. Każdy szuka po innych słowach kluczowych, ja nic nie mogę znaleźć.
mam oglądać takie zdjęcia tomakin fuj, chcesz bym dostał jakiegoś tygodniowego braku apetytu
![]() Co do tego ciśnienia, no ja mam jak siedzę po ćwiczeniach przepony tak między 115/72 a jak leżę to pewnie 90coś na 55coś taka zamulenie, że ciężko się wstaje. Próbuje robić relaksację jacobsona karku i ramion ale coś słabo to działa, kark mi się usztywnia po spaniu.
04-02-2021, 12:26 PM
Ja badam ciśnienie 2 razy dziennie, wszystko zapisuję w kilku apkach i różne są opinie. Np. jedna apka stwierdza, że można mieć np. wzorcowe ciśnienie tak jak wyżej w przypadku TakNie 115/72 ale też ważna jest różnica np. w tym przypadku jest to 43 i powyżej 40 jest podawane za szkodliwe, jeżeli jest zbyt często.
Jeden z powodów to przećwiczenie. Ja często mam około 50. np 120/70. Nigdy wcześniej nie wiedziałem, że to niby jest szkodliwe. Sorry, że zbijam z tematu obłoczków, ale to tak przy okazji. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|