This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obłączki
Jak piracetam jest w kontenerach to sam się chyba do jakiegoś przejdę...
Odpowiedz
...to ja już wolę zamówić piracetam z Czech.
Odpowiedz
O

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30394190/

Skoro

- ta maść wyleczyła CRPS
- w CRPS zanikają obłączki
- w CRPS jest zaburzenie funkcjonowania autonomicznego układu nerwowego

Może warto się takim czymś posmarować? Tylko w Polsce to jest jako syrop, nie ma maści.
Odpowiedz
a berberyna bardzo paskudna w smaku, za to nie ma skutków ubocznych, które ludzie opisywali, podobno czasem zabija apetyt, albo powoduje silny spadek cukru, nic takiego nie zauważyłem.

Jest opisany jeden przypadek zaniku objawu Terry'ego oraz odrośnięcia obłączków po zastosowaniu metforminy, która ma bardzo podobne działanie. Raczej kwestia tygodni, zanim będzie jakiś efekt który da się zaobserwować, gospodarka cukrem czy flora jelitowa zmieniają się powoli, ale jest szansa na jakiś przełom. Chociaż bardziej będzie chyba jak z cysteiną, po prostu lekko poprawiony stan zdrowia cały czas.
Odpowiedz
@muniesław

O kurde, akcje niczym w GTA. W moim otoczeniu takie pojemniki są tylko w samych aptekach, więc jakbym przy takim majstrował dłużej niż minutę, to pewnie już by mnie Rutkowski Patrol glebował. Big Grin

Wziąłem ten Xanax tuż przed spotkaniem w sprawie nowej pracy. W trakcie było dobrze, ale gdy już wyszedłem po około godzinie, to zaczęły się te wszystkie nieprzyjemne rzeczy. Żeby nie wyglądać na pijaka, poszedłem do centrum handlowego i zamknąłem się w toalecie, gdzie przesiedziałem 4 godziny. Jawa ze snem mi się mieszała i zatraciłem zupełnie poczucie czasu. Spałem potem w domu 10 godzin. Miałem tylko jedną tabletkę, więc już nie będę tego powtarzał.

Inne środki uspokajające działają na mnie zdecydowanie łagodniej. Pregabalina 100 mg wcześniej wystarczyła.
Odpowiedz
No też dobrze, wziąć środek na który kompletnie nie wiesz, jak zareagujesz, przed ważną rozmową Big Grin

Zespół serotoninowy pewnie miałeś, no i teraz jest taki myk, że jeśli go miałeś po 1 tabletce, to może cały czas masz serotoninę wywaloną w kosmos. Jeśli tak, to jakieś strategie na zbicie jej poziomu mogłyby dużo zmienić, ewentualnie coś na podniesienie dopaminy, bo serotonina będzie ją blokować. Tylko tu najpierw przydałoby się zrobić jakieś badania.
Odpowiedz
Trypto, berberyna albo te ćwiczenia oddechowe, coś działa na stany lękowe. Albo działają razem synergicznie. No i bardzo dobrze, bo co zaczynam brać coś, co na nerwicę w badaniach daje super hiper rezultaty, to u mnie działa odwrotnie, czy magnez, czy inozytol. Jeszcze jest opcja, że może magnez w końcu się zaczął uzupełniać, ale magnez biorę już dość długo, a efekty są nagle wczoraj i dziś.

Za dużo rzeczy naraz mieszam, pewnie jest tak, że coś mnie uspokaja, coś innego z kolei pobudza i teraz nie ogarnę, jeśli np berberyna poprawia stan, a tryptofan pogarsza. Ale w sumie wszystko wychodzi na plus, inaczej z ludźmi rozmawiam, nie reaguję lękowo na głośny dźwięk czy coś, przy ćwiczeniach oddechowych też całkowicie inaczej to przebiega, jakby mięśnie się uspokoiły, przestały szarpać. Dość silna, pozytywna zmiana.

Berberyna w badaniach na szczurach w ogóle jako samodzielny środek leczyła zwierzęta ze stanów lękowych, ale tam pewnie było wielokrotnie wyższe dawkowanie, jak to w próbach ze zwierzętami.

Z trypto trzeba będzie pracę jelit obserwować. Jeśli pojawią się takie skutki uboczne jak ostatnio, czyli skakanie powiek, palpitacje, to przy podwyższonej serotoninie będą im towarzyszyć silne rozwolnienia. Jeśli z kolei przyczyną takich objawów miałaby być obniżona dopamina, to będzie bardziej w drugą stronę.

/edyta zapomniałem o jednej ważnej rzeczy, cysteina, od 2 dni biorę w bardzo dużych dawkach, po 5 tabletek dziennie nawet. Nawet trochę molibdenu dorzuciłem, żeby takie dawki lepiej się metabolizowały. W życiu nie dałbym rady takich dawek proszku. No i któryś raz z rzędu już obserwuję, że po cysteinie jest spora poprawa.
Odpowiedz
...stanowczo wolę zamawiać z Czech.
Odpowiedz
O, berberyna jednak powoduje lekką hipoglikemię. No to przerwa na wysycenie organizmu chromem i potem powrót z mniejszą dawką, 500 mg raz dziennie, a nie 2 razy dziennie.

Albo wiem, będę łamał tabletkę na pół, zacznę od 250 mg i niech się organizm przyzwyczaja. Ale to po wysyceniu chromem.

/edyta o już chyba minęło, krótko to trwało, pół godziny może. No ale było, nie da się ukryć. Albo to, albo spadek kortyzolu, jak po większych dawkach cynku, muszę sprawdzić, czy berberyna nie zbija kortyzolu.
Odpowiedz
https://www.skepticalraptor.com/skeptica...-evidence/
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości