This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obłączki
Ja nawet wódkę piję bez przepitki, bo się przyzwyczaiłem do jej smaku.
Odpowiedz
Od wódki rozum krótki.

Beta alanina i histydyna robią wypad, na ich miejsce wchodzi tauryna, zgodnie z planem, gdzie miałem to brać na zmianę, jako że jedno bardzo mocno blokuje drugie. No i jestem ciekaw, czy znowu będzie taki zastrzyk energii, jak ostatnio po taurynie, tylko wtedy mógł wynikać z 10 różnych rzeczy.

Znowu po wapniu + magnezie lekkie skutki uboczne, zwiększony poziom w moczu, co grozi w perspektywie kamieniami nerkowymi. Liczyłem, że długotrwałe przyzwyczajanie organizmu do małych dawek i stopniowe zwiększanie pozwoli pozbyć się tego problemu, który może wynikać z chronicznego niedoboru, przez co wysokie dawki wapnia w diecie są przyswajanie zbyt szybko i zbyt mocno, przez co lądują w moczu. No ale to chyba nie to. W jednym artykule sugerowano, że to reakcja na magnez, a lekiem na nią są większe dawki potasu w diecie, dużo większe. Staram się codziennie jeść kilka bananów, bo chlorek mocno drażni żołądek, a cytrynian się skończył.

Coś mam mocno namieszane na linii magnez - wapń, tu może być jedna z głównych przyczyn wszystkich problemów, łącznie z obłączkami.

To może nawet jakoś wiązać się z tym olejek sezamowym, jeśli on naprawdę pomaga na skórę głowy, a nie akurat teraz się wyciszyło, lub po prostu jest to efekt częstszego mycia, to by mogło oznaczać niedobór kilku kwasów tłuszczowych w całym organizmie, a bez nich zmienia się przepuszczalność błon komórkowych, w tym przepuszczalność dla jonów wapnia i magnezu.
Odpowiedz
Drażni drażni, jeśli jest duże stężenie to nawet mocno.
Odpowiedz
A jak już o podrażnieniu żołądka mowa, to jednak histydynę odstawiam na jakiś czas. Ona podobno mocno stymuluje produkcję kwasu solnego, przez co mogą się zrobić wrzody na żołądku. Ja z żołądkiem mam problemy "od zawsze", czyli od najgłębszego dzieciństwa, ale ostatnio się nasiliły.
Odpowiedz
Odstawka na jakiś czas miedzi, wchodzi cynk.

Cynk jest podstawą przemian kwasów tłuszczowych, może jakoś się zgrywa z tym olejem sezamowym, ułatwi jego działanie.
Odpowiedz
(05-13-2023, 08:13 AM)tomakin napisał(a): Odstawka na jakiś czas miedzi, wchodzi cynk.

Cynk jest podstawą przemian kwasów tłuszczowych, może jakoś się zgrywa z tym olejem sezamowym, ułatwi jego działanie.

TOMAKIN piszę do Ciebie z wielką, wielką nadzieją na JAKĄKOLWIEK radę w związku z tym co u mnie się stało.
Przez 20 lat myślałam , że różne stany których doświadczałam są spowodowane moimi zatokami oraz nerwicą (agorafobia) i teżyczką .
Natomiast pół roku temu okazało się , że mam GUZA przysadki mózgowej, nie małego.
Lekarze  zdecydowali o leczeniu lekiem dostinex, obniżający prolaktyne a zwiększający DOPAMINE.
Obecnie jestem po rezonansie kontrolnym. GUZ jest taki jaki był, nie rośnie, nie maleje.

Żałuje, że tyle lat nie zrobiłam rezonansu głowy i zwalałam wszystko na nerwice mając 30kilka lat.

Co mogłabym dodatkowo łykać aby poprawić pracę mózgu. Jakie oleje pić? Wiem, że miałeś program na SM. 
Moja dieta jest uboga.

Przez to , że zatrzymała mi się miesiączka i ginekolog skierował na rezonans przysadki , kilka miesięcy nie miesiączkowałam to wyszła mi jeszcze OSTEOPENIA. 

Jestem załamana, na granicy, moje życie.... jego już nie ma.
Odpowiedz
Z takimi guzami jest problem, one zmieniają całkowicie działanie układu hormonalnego i nigdy tak do końca nie wiadomo, w którą stronę będzie ta zmiana. Jeśli teraz polecę Ci jakieś suplementy, to nie będzie pewności, czy nie zaszkodzą.

Możesz spróbować oleju z ogórecznika, 10 do 20 ml dziennie, on bardzo mocno pomagał na jeden z rodzajów guzów mózgu, ale może okazać się, że zamiast pomóc, zwiększy produkcję prostaglandyn, których już teraz masz za dużo. Nie wiemy, ile ich masz, bo tego raczej się tak o nie zbada, a guz który masz może wpływać na ich stężenie.

Tego typu niezłośliwe guzy to jedna z tych rzeczy, które raczej leczy się tylko operacyjnie, Suple przeciw nowotworom działają na guzy, które rosną, zapobiegają temu wzrostowi, a to co masz to jak pieprzyk na skórze, tylko w mózgu. Możesz oczywiście spróbować całej artylerii przeciwnowotworowej, ale bardzo prawdopodobne, że nic nie da.

Co do osteopenii, to akurat bym się bardzo zdziwił, jakby osoba nie dbająca o dietę jej nie miała. Tu można jedynie polecić witaminę D3 (ale też nie bardzo dużo, z uwagi na to, że guz najwidoczniej wpływa na gospodarkę wapniem, skoro masz objawy tężyczkowe), ćwiczenia na siłowni i zadbanie o to, żeby w diecie było dość wapnia, przy czym najważniejsze z tego zestawu będą ćwiczenia na siłowni.
Odpowiedz
W sumie... jeśli lekarze nie chcą przeprowadzać operacji, to pewnie wiąże się ona z bardzo poważnym ryzykiem. Może i faktycznie nie od rzeczy byłoby wypróbowanie wszystkich możliwych supli przeciwnowotworowych, zanim się na nią zdecydujesz.

A ja wpadłem na genialny w swojej prostocie pomysł. Posmaruję paznokieć i skórę powyżej paznokcia serdecznego palca lewej ręki olejem z czarnuszki, prawej ręki olejem z sezamu. Dodatkowo środkowy palec prawej ręki dostanie olej z ogórecznika. Spróbuję tak przez kilka dni.

Co prawda nawet jeśli oleje mają pomagać, to jest spora szansa, że chodzi o ich wpływ na całość organizmu, np na wątrobę, ale jest też możliwość, że to jak ze skórą głowy, że po prostu brakuje konkretnych kwasów tłuszczowych w konkretnym miejscu.

Trzy różne kawałki gazy, nasączone olejem, będę trzymał w trzech oddzielnych pojemnikach, żeby się nie pomieszały i nie nasiąkły innymi olejami.
Odpowiedz
Czy mógłbyś mi napisać przykładowy rozpis dla choroby nowotworowej a ja zapytam mojego endokrynologa czy z czymś według niego mogę próbować... I tak nie mam już nic do stracenia więc zapytam.
Odpowiedz
Umm... paznokieć, który dostał olej sezamowy, to jedyny, na którym nie widać objawu Terry'ego. Nie jestem pewien, czy wcześniej go nie było, spróbuję też dać sezamowy na małego palca prawej ręki, tam objaw jest widoczny.

https://naturalneleczenie.com.pl/2023/01...wotworach/

tu masz podstawowe rzeczy, które miały jakieś działanie wykazane badaniami.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości