03-07-2023, 09:52 PM
Czekaj, czyli praktycznie w ogóle nie brałaś tych suplementów z listy na stronce o nerwicy?

|
Rumień
|
|
03-07-2023, 09:52 PM
Czekaj, czyli praktycznie w ogóle nie brałaś tych suplementów z listy na stronce o nerwicy?
03-08-2023, 04:45 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2023, 04:49 AM przez Joadia2028.)
Juz ostatnio przeczytałam prawie całego twojego bloga i widziałam ,że tam zmieniło się trochę w tych witaminach trochę i dlatego też ciebie podpytywalam czy mi czegoś nie brakuje
![]() W sumie to brałam tylko magnez i b complex .
03-08-2023, 11:16 AM
No i na dodatek b compex w dawce, która nie mogła po prostu pomóc. Na stronce masz zalecenie na przykład 100 mg B1 dziennie przez ponad miesiąc. W jednej, podkreślam, w JEDNEJ tabletce takiej B1 jest więcej witaminy, niż wzięłaś we wszystkich swoich przez cały okres "kuracji".
03-08-2023, 12:44 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2023, 12:46 PM przez Joadia2028.)
No widzisz nawet nie pomyślałam ,żeby brać witaminy z tej stronki bo kilka ładnych lat brałam i później przestałam bo myślałam ,że to już za dużo jest i żeby nie przekombinowac i tak naprawdę nawroty zaczęły nawracać.
To powiedz mi teraz co teraz mam brać b complex brać też czy tylko benfogamma bo ja w domu mam ,mam również selen miedź i magnez lek lub mam też magnez pluszzz musujący z magnez 189mg potas 300mg i Q10 400mg. Odwczoraj też biorę żelazo bo ja wiecznie mam je nisko a badanie zrobię za tydzien i ferrytyne też. Dziś udało mi się jechać autobusem aż 2 razy po 1 przystanku ale one trochę większe odległości mają i rano się fajnie jechało a popołudniu już się bałam i biłam się zmysłami .Dałam radę Żelazo biorę z olimpu tam jest 400 kwasu foliowego to teraz zostaje mi brać b complex jako lek bez kwasu foliowego?
03-08-2023, 03:36 PM
Masz wszystko wypisane na stronce, a dokładnie to tutaj:
https://nerwica.vegie.pl/terapia.html Tylko to trochę stare jest dawno nie zmieniałem, teraz dodałbym tam 400 IU witaminy E w pierwszej fazie.
03-09-2023, 04:50 PM
A mam pytanie dlaczego teraz trzeba brać selen ? Mam witaminę A +e czy mogę je razem z selenem brać ?
Jeszcze zastanawiam się nad jednym czy my osoby z nerwica lękowa będziemy musieli witaminy brać już cały czas ? Od dwóch dni jeżdżę autobusami ale dziś tak aż biłam się z myślami było ciężko ale dałam radę ,mam nadzieję że ten strach i niepokój szybko minie.
03-09-2023, 06:49 PM
Selen, bo w badaniach osoby z zaburzeniami lękowymi miały o wiele niższy poziom selenu.
tu masz zbiór wszystkich badań nad selenem w związku z nerwicą lękową https://www.mdpi.com/2674-0311/2/1/8
03-11-2023, 09:36 PM
Hej
Bardzo Tobie dziękuję witaminy działają jak na razie i w sumie tylko magnez ,potas ,B1 i b complex bo chce wiedzieć co tak naprawdę działa i jak na razie jeździłam po 1 przystanku to tak dziś jechałam 10 minut najdłużej i było super widzę że idzie w dobrym kierunku powiedz mi jak długo witaminy brać ?.
03-12-2023, 12:01 AM
W takich dawkach jak na stronce, po miesiącu będzie wiadomo, czy miałaś niedobory.
03-13-2023, 05:15 AM
Aha, dziekuje za informację.
Ja jak za żywałam chrom to zauważyłam ,że później zaczęła mi egzema wychodzić na dłoniach od czasu gdy ja odstawiłam to moje ręce wróciły do zdrowia i odpinać jak na razie nic nie wychodzi i tu mam pytanie czy ten chrom zażywać czy dać sobie znim spokój ? Widziałam ,że są suplementy bio czyli pietruszką i chyba cynamonowiec lub z aliness jakieś drożdże.? |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|