This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obłączki
...kolejny gość z Polski, tym razem na priva mi wbija czy jest wersja strony po polsku Big Grin Co do... ktoś na grupę jakąś wrzucił czy co?
Odpowiedz
...na forum jakieś ktoś wrzucił czy tam discorda, no dzięki, co prawda fani z Polski nic konkretnego nie dadzą długofalowo, bo ani nie będą udostępniać wśród angielskich znajomych, ani na angielskich grupach, ale zawsze to szansa, że ktoś zobaczy "o, tyle osób lajkuje to mogę i ja, nie będzie przypału że jestem jedną z 5 osób które to lajkują".
Odpowiedz
(01-16-2023, 04:53 AM)tomakin napisał(a): ...na forum jakieś ktoś wrzucił czy tam discorda, no dzięki, co prawda fani z Polski nic konkretnego nie dadzą długofalowo, bo ani nie będą udostępniać wśród angielskich znajomych, ani na angielskich grupach, ale zawsze to szansa, że ktoś zobaczy "o, tyle osób lajkuje to mogę i ja, nie będzie przypału że jestem jedną z 5 osób które to lajkują".

Sorki, zapomniałem o tym napisać. Wrzuciłem to do mojej grupy na discordzie. Nie jest to duża grupa, ponad 100 osób tylko, ale kilka osób powinno kliknąć.
Odpowiedz
3 czy 4 osoby, kurcze początki fanpage są zawsze trudne, bo ludzie jak widzą, że jest dziesięciu fanów, to jakoś tak wewnętrznie czują opór, żeby być jedenastym. Może powinienem wrzucić prośbę na zdrowieja, ale też wolałbym najpierw trochę podkręcić popularność, żeby zamiast 5 osób, kliknęło chociaż te 20. Z drugiej strony, 20 polubień to jeden dobry komentarz, kiedyś za jeden dostałem ponad 50. Nie 50 polubień komentarza, tylko 50 nowych osób na fanpage. Coś mnie podkusiło żeby zamiast z osobistego konta, kontynuować jakąś durną dyskusję o diecie z fanpage i bum, stałem się sławny.

W ogóle to ustalanie taktyk przypomina trochę kombinowanie ze zdrowiem, trzeba co chwilę brać pod uwagę różne czynniki, zmieniać podejście o 180 stopni, eksperymentować. Trzymanie się tego, w co się wierzy, zamiast dostosowania się do sytuacji jest przepisem na klęskę, jeśli akurat nie ma się super-hiper genów. Ludzie z dobrymi genami będą żyli do 90 paląc, pijąc i co tam nie jeszcze, ze słabymi muszą ostro kombinować. W prowadzeniu profili internetowych jest podobnie, tylko tu bardziej wychodzi naturalny, wrodzony urok, to czy kogoś ciągnie do konfliktów, a także po prostu pomysł.

Chyba najlepsze, co można robić, to tworzenie treści "viralowych", coś, co łatwo podać dalej. Ludzie udostępniają i jakoś tak to leci, efektem kuli śnieżnej, zawsze jakiś odsetek tych ludzi, do których udostępnienia dotrą, polubi profil, a nie tylko samo udostępnienie. Tylko że ja wolałbym jednak ludzi przekierować na strony / artykuły na blogu, gdzie wszystko jest wyjaśnione już dokładnie, omówione za i przeciw, no i po prostu są tam reklamy z których jakiś grosz zawsze wpadnie (dosłownie grosz, ale grosz do grosza...) a z tym jest problem, bo udostępnienie takiego virala z linkiem do czegoś zewnętrznego okrutnie tnie zasięgi (facebook nie pokazuje go tylu ludziom), a także po prostu jest kasowane z grup przez adminów, jako spam.

I tak myślę, że jakbym skupił się na takich viralowych ciekawostkach o zdrowiu, to może udałoby się zachować profil strony (sprawdzone naukowo porady ogólnozdrowotne, a także konkretnie przy jednostkach chorobowych), a jednocześnie mieć jako taką popularność. Póki co najpierw jadę po altmedowcach, co lubią anty-altmedowcy, a potem opisuję jakiś przypadek wyleczenia raka witaminami i anty dostają spazmów.

Jedyne, na co nie mam żadnego pomysłu, to linki w anglojęzycznym internecie.
Odpowiedz
Ta, nazwa strony naturalneleczenie nie była dobrym pomysłem, w zamyśle miała podkradać fanów zięby i nawracać ich na dobrą drogę, ale wyszło jak wyszło Big Grin

Angielski jest prostszy pod tym względem, bo przynajmniej mam przyzwoitą nazwę. Ale można popatrzeć też z drugiej strony, szury to potężny target, może właśnie nazwa strony była OK, bo i tak nie-szury szybko uciekną po jakimś wpisie o cudownych właściwościach takiej np cysteiny, a szury jakoś przeżyją opisy, że gdzieś ktoś ich w konia robi sprzedając farbowaną wodę jako lek na wszystko.

Ludzi, do których naprawdę trafia mój content jest bardzo niewielu, niestety, kilka procent ludzi chce wiedzy, reszta chce, żeby ktoś utwierdził ich w "jedynie słusznych" poglądach. I chyba angielskie pokieruję bardziej w stronę ogólnego pisania o zdrowiu, bez wstawek o złych koncernach i spisku jaszczuroludzi. Pomijając wszystko inne, po prostu większej ilości osób w ten sposób można pomóc. Polskich jednak ni cholery nie chce mi się kolejny raz przerabiać, zresztą już naprawdę moooocno zmieniły się przez te lata w stronę nie-szurskości. No i nawet jakbym zmienił treść, nie zmienię nazwy domeny Big Grin
Odpowiedz
I wtedy raz, że wpadam w algorytmy, dwa, że ludzie rozsądni uciekają Big Grin
Odpowiedz
A jak to mówiłem wcześniej, to tomakin się upierał, że nazwa dobra.
Odpowiedz
chyba jest na forum jakaś opcja czarnej listy czy coś, hgw, nie wnikałem

no szury to niebezpieczna działka, bo można po prostu bloka dostać od algorytmów i nagle nie masz nawet jednego śledzącego, bo w ogóle nie masz fanpage.

Pepsi jest zgodna z dietą keto? Big Grin
Odpowiedz
ale pojechałem, będę powiadomienia dostawał jeszcze przez kilka dni

https://www.facebook.com/zdelegalizowacc...5306213004

a wracając do tematyki tego, o czym tu powinienem pisać, no kurde, palpitacje znikły jak ręką odjął, jeszcze pod wieczór lekkie były w ten dzień, w którym zacząłem brać kwas foliowy, taurynę i argininę, a potem zero.
Odpowiedz
No i dużo lepiej napisany post, że sporo osób cię nie uzna za szura.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości