This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obłączki
tomakin napisał(a):Subzero, mógłbyś się honorem ująć i o nadciśnienie zadbać!
Dodawałem linki przecież na fora.
Odpowiedz
za to akurat dostałeś chyba jakąś kasę czy coś Big Grin
Odpowiedz
Za dodawanie linków coś kiedyś dostałem, ale nie za stronę o nadciśnieniu, która powstała później.
Odpowiedz
To było chyba za artykuł o kawie, stroną o nadciśnieniu miałeś opiekować się jak swoją, bo była dla Ciebie pisana Big Grin Spójrz na to z tej strony, za napisanie takiego tekstu jaki jest na tej stronie (tyle znaków) zleceniodawca zapłaciłby mi ze 2000 zł, za takie dodawanie linków dostałbyś ze 30 zł.
Odpowiedz
Gdybym wiedział, że będziesz mi tyle lat wypominać napisanie tej stronki, bym nie prosił o jej napisanie.
Odpowiedz
E tam, ciągle wypominam różne rzeczy i ciągle je robisz.
Odpowiedz
[Obrazek: https://i.imgur.com/rAYHYxc.png]
Wiedziałem, że kiedyś trafię!
Odpowiedz
Kurcze... a moooooże... pisałem parę razy, że zauważyłem zależność, palpitacje pojawiały się po beta alaninie, która wypłukuje taurynę, która z kolei tauryna odpowiada za regulację poziomu potasu w komórkach nerwowych serca, a tym samym pełni główną rolę w regulacji jego rytmu. I owszem, niedawno brałem beta alaninę.

Tu jest badanie, gdzie tauryna i arginina

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16797868/

całkowicie wyeliminowały arytmie u każdego pacjenta. I jest tu też powiązanie z objawem Terry'ego, który ma dość ścisły związek tak z tauryną, jak i z argininą.

No dobra, do tauryny się przytulę i zacznę brać w takich dawkach, jakie tam zastosowano (10 gramów dziennie), ale z argininą już jest problem, bo tego akurat chyba nie mam na stanie, a nie che mi się PO RAZ KOLEJNY kupować i płacić, żeby zapewne po raz kolejny przekonać się, że nic nie dało.
Odpowiedz
...no i tauryna się w zasadzie kończy, więc jak będę zamawiał to może i argininę od razu?

/edit o, jest AAKG, to ma sporo argininy w składzie, 66%.

Kurcze a może to trzeba właśnie jedno i drugie naraz brać, żeby zadziałało synergicznie, jak w tym badaniu?
Odpowiedz
O, Konrados, pewnie w tym siedzisz 24/7, jakie są takie no, w miarę popularne ANGIELSKIE profile na fb, gdzie można by komentować jako fanpage (i zbierać w ten sposób fanów)?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości