01-09-2023, 04:04 PM
No i stronki byłyby popularne, gdyby od początku były bardziej stronkami popularyzującymi naukę tak jak totylkoteoria.pl, a nie naturalneleczenie, które się źle kojarzy.

|
Obłączki
|
|
01-09-2023, 04:04 PM
No i stronki byłyby popularne, gdyby od początku były bardziej stronkami popularyzującymi naukę tak jak totylkoteoria.pl, a nie naturalneleczenie, które się źle kojarzy.
01-09-2023, 04:43 PM
tia, szczególnie vegie które jest neutralne zdobyło super mega hiper popularność
stronki (czy kanały youtube) zdobywają popularność przez to, że właściciele albo sami siedzą przez tysiące godzin i się reklamują wszędzie gdzie się da, albo płacą za to innym. Bez tego nawet najlepsza treść się nie przebije.
01-09-2023, 07:31 PM
(01-09-2023, 11:45 AM)tomakin napisał(a): Z ciekawości wszedłem na kanał Napierały, tego od... cholera wie od czego, ale znane nazwisko. 14 lat prowadzenia kanału, przez te 14 lat zebrał całe 7 milionów wyświetleń. Ile to daje za godzinę pracy, 20 groszy? Kwestia czy lepiej zarabiać mniej a robić co się lubi, czy zarabiać więcej i robić to co się nie lubi? Np. mógłbyś zarabiać 20zł za godzinę robiąc to co robisz, czy 60zł za godzinę pracując na budowie? Ja często stawałem przed takimi sytuacjami i wybór był zawsze ten sam: mniej kasy, ale robić to co chcesz.
01-09-2023, 08:04 PM
E, ja lubię robić na budowie, ale nikt mi 60 nie da.
Natomiast różnica między 20 zł na godzinę a 20 groszy na godzinę jest już o tyle znacząca, że za jedną z tych stawek nie umrzesz z głodu.
01-09-2023, 09:19 PM
Na forum faktycznie nie zarobiłem, ale jakbym na stronach nie zarabiał, to bym tego nie robił. Teraz już się wszystko popsuło, ale kiedyś to była całkiem przyjemna kasa, która wpadała niezależnie czy coś się robiło, czy nie, takie pasywne źródło dochodu. Potem wpadła agresywna konkurencja, kupująca pozycje w google i sprzedająca różne rzeczy, przez co mieli kasę na kupowanie tych pozycji. Ktoś, kto robi po prostu dla siebie już nie ma szans na to, co było kiedyś, gdy byłem na pierwszej stronie wyników dla słowa nerwica, wyprzedzając gabinety, instytuty i największe portale / fora o tej tematyce. Myślę, że nawet teraz da się to podkręcić żeby wpadał jakiś ładny bonus do wypłaty, zwłaszcza że obciąłem koszty i to chyba siedmiokrotnie. Tylko no właśnie, trzeba popularyzować to, co jest już napisane (a tego nie lubię robić), zamiast pisać nowe rzeczy.
Z laskami na twiczu jest jak z onlyfans, jest kilka zarabiających dosłownie miliony, trochę zarabiających jakieś rozsądne pieniądze, ale ponad 95% wrzuca swoje gołe foty, które potem latają wszędzie po internecie, niszcząc im do końca życia reputację, a wyciągają z tego poniżej 100 dolarów miesięcznie. To jak z graniem na gitarze, jasne, Slash został milionerem, nie oznacza to, że dla przeciętnego jasia fasoli kupienie instrumentu i nauka gry to droga do bogactwa. Tak jakoś mamy, że widzimy tylko tych, którym najlepiej w danej dziedzinie się udało. Jasne, że są tysiące sposobów na zarabianie, jeśli ma się umiejętności i charakter do tego, a czasem i znajomości, bo też tak o nie dostaniesz miejsca na targu w lokalizacji, gdzie ktoś w ogóle w tamtym dniu przechodzi, też nie każdy lubi mieć podpalony samochód bo konkurencja się w tańcu nie pieści. No ale tu mowa o dylemacie czy warto iść w stronę youtube. I ja uważam, że stanowczo nie warto, po roku szarpania się z tematem może stawka godzinowa w ogóle wyszłaby na plus, a może dalej byłoby na minusie z powodu kosztów zakupu mikrofonu i kamerki. Co innego, jeśli ma się duże zaplecze w postaci społeczności i potencjalną bazę odbiorców, ale jakbym ja zaczął nagrywać, to oglądałby to subzero.
01-09-2023, 09:19 PM
Wniosek jeden, o stronkach zapomnieć i otwierać bazar z suplementami - ewentualnie połączony z konsultacjami
. 500 złotych dniówka, żyć nie umierać.
01-09-2023, 09:26 PM
Z ciekawości zajrzałem na kanał yt całkiem fajnej laski, która nagrywa jak w gry gra, przez 8 lat uciułała nieco ponad 2 miliony wyświetleń wszystkich filmów, a jest niezła tak w wyglądzie, jak i w umiejętnościach gry. Na twitchu chyba faktycznie coś wyciąga, teraz miała 1000 widzów live.
01-09-2023, 09:32 PM
Z jakimi konsultacjami, czytaj co mądrzy ludzie piszą, bazar z suplementami, połączony z przeglądami rowerów.
W sumie ciekaw jestem, czy gdybym kupił jakieś pozycjonowanie, nawet głupie linki z allegro, to czy jest szansa że w ogóle wyszedłbym na tym na zero.
01-09-2023, 09:59 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2023, 10:01 PM przez Nawaphon.)
Nie wiem, dla mnie to czarna magia... ale jeśli zrobisz na to zrzutkę(pozycjonowanie), daj znać - coś się dorzucę - tyle jestem winien za pomoc.
01-09-2023, 10:02 PM
I pisać nowych rzeczy też nie lubisz. Gdybyś lubił, to byś zamiast grać w gry pisał nawet jeśli nic nie zarobisz.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|