This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szybkie pytania
typie...
Odpowiedz
Co sądzisz o Izolacie białka sojowego? Staram się zwiększyć trochę spożycie białka - z reguły przez dietę, ale nie zawsze mam ochotę gotować, więc pomyślałem żeby kupić też białko i raz na jakiś czas w ten sposób zwiększyć "podaż". Najpierw kupiłem izolat białka serwatkowego, ale miałem po tym lekkie objawy alergii. Teraz kupiłem białko sojowe, na próbę... Tylko potem wyczytałem, że zdaniem niektórych - nie jest to zbyt zdrowa opcja.

Jeszcze - jakie to jest dobre, to aż trudno uwierzyć... lepsze niż jakikolwiek deser - chociaż też kupiłem przez przypadek ze słodzikiem "Acesulfam K", przez przypadek i to pewnie dlatego. Na opakowaniu "Pure Soya", "No Aspartame" i "Flavours Free" ... więc założyłem, że czysty izolat, a jednak nie. Olimp.
Odpowiedz
Ja nie byłem w stanie tego jeść, ale kupowałem ponad 10 lat temu. Raczej nie ma dużych różnic pomiędzy tym a serwatkowym, trochę różni się profilem aminokwasów. Ma mniej metioniny, co jest dobre, ale też mniej cystyny, co jest złe.
Odpowiedz
https://www.o2.pl/kuchnia/ulubione-danie...934603296a

Czy móżdżek wieprzowy jest dobrym źródłem omeg, choliny, albo innych podobnych składników? Big Grin
Odpowiedz
czort wie, teoretycznie powinien być OK
Odpowiedz
Właściwie nie pytanie, ale strasznie to irytujące - że praktycznie nie można już znaleźć witaminy C w tabletkach/kapsułkach w normalnej dawce - tylko wszędzie pakują 500-1000 mg, a dla mnie przynajmniej - więc domyślam się, że również dla wielu innych - taka dawka prowadzi do problemów żołądkowych.
Niby można proszek - ale tu znowu boję się o zęby...

Niby znalazłem coś z 200 mg, ale tam znowu jakieś słodziki musieli wepchnąć, eh...
Odpowiedz
Proszek w wodzie rozpuść, połknij na szybko tak, żeby nie zetknęło się za bardzo z zębami, a potem od razu odrobinę sody rozpuść w ustach. Właśnie przed chwilą tak zrobiłem.
Odpowiedz
Tak też staram się robić, ale właśnie "za bardzo" się nie styka, ale czasami jednak czuję później, że zęby się robią trochę nadwrażliwe, a że kiedyś miałem z zębami problemy, to mam trochę paranoję na tym punkcie.
Odpowiedz
A w planach mam artykuł o zębach właśnie, zebrane wszystkie materiały. Powiedziałem sobie jednak, że nic nie będę nowego pisał, póki starych rzeczy jakoś nie wyciągnę Big Grin
Odpowiedz
Kolejny artykuł na temat zbyt mało ciekawy dla mnie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości