This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szybkie pytania
a kurde skąd mam to wiedzieć Big Grin
Odpowiedz
Fascynujące jest w pewnym sensie to że ludzie odpisują na pytania obcych ludzi w internecie. Wydaje mi się że dobre zrozumienie dlaczego to robią musi być bardzo wartościowe. Gdy kogoś nie znasz, ale widzisz, że pyta publicznie w internecie o coś co wiesz, dlaczego czujesz chęć by odpisać, wyrzucić z siebie to co wiesz? Nigdy nie spotkasz tego człowieka, a sam jestes anonimowy, szczególnie na różnych czanach. "Radość z bycia docenionym" raczej nie jest całkowitym wyjasnieniem, ja odpisuję nawet gdy wiem ze juz nie zobacze odpowiedzi. Czy to jakas pierwotna potrzeba wyrzucenia z siebie tego czego sie nauczylismy?
Odpowiedz
To jak z grami, gdzie rozwija się postać, chociaż samemu nic się z tego nie ma, to postać jest silniejsza, a nie my. Racjonalność nie ma tu wiele do rzeczy.
Odpowiedz
Witamina C jest aż tak bardzo skuteczna w niwelowaniu stresu oksydacyjnego jak piszesz?
Odpowiedz
Jest, aczkolwiek badania nie wykazały, żeby poza kilkoma schorzeniami miała jakiś pozytywny wpływ na zdrowie, co świadczy chyba o tym, że ten stres nie jest aż tak groźny, albo tak powszechny.
Odpowiedz
Czy niski mocznik (13 mg/dl) to coś, czym należy się martwić? Z tego co czytałem jest to dość częste u wegetarian i wegan - i często jest związane z niskim spożyciem białka. Moja dieta jest niskobiałkowa i głównie wegańska - mięso zdarza mi się jeść średnio może raz na 2 miesiące.
Odpowiedz
hmm, no wege mają niższy, ale nie aż taki

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2963769/

tu mieli azot mocznikowy 11 vs 14, to trzeba razy 2.4 pomnożyć żeby uzyskać wynik dla mocznika, wychodzi, że wegetarianin miał statystycznie 26, 2 razy więcej niż Ty.

https://bmcnephrol.biomedcentral.com/art...20-01918-2

tu też wyszło niżej, ale różnice rzędu dosłownie kilku procent.

Jeśli nie masz jakiejś naprawdę dziwnej diety, to można zacząć się zastanawiać, co tam się dzieje. Badania wątroby robiłeś przy okazji tego badania mocznika?
Odpowiedz
Tak... właściwie to cały zestaw badań bym wrzucił, może znajdziesz czas rzucić okiem, ale założę oddzielny temat, tak chyba będzie lepiej.
Odpowiedz
Szukam jakiegoś zbioru korelacji demograficznych, wiedzy o tym jaka płeć najczęściej kupuje daną rasę psa, jaki wiek najczęściej choruje na jakąś chorobę itp. Z czystej ciekawości, żeby poczytać taką skondensowaną wiedzę. Wie ktoś jak mam szukać takich rzeczy, poza żmudnym szukaniem pojedynczych badań?
Odpowiedz
Jak sie calujecie z dziewczyna ktora ma szminke to jakie suplementy potem bierzecie zeby wyplukac z organizmu te wszystkie chemikalia? xD Przeciez szminka nie jest stworzona do jedzenia jej, chyba...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości