This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obłączki
Obłączki bez zmian, wygląd paznokci bez zmian, objaw Terry'ego dalej wyraźniejszy niż był przed rozpoczęciem zabawy z witaminami A, E, ogórecznikiem i jodem. Jak to wygląda teraz:

Co staram się mocno pilnować:

- 370 IU witaminy E
- 25k IU (jedna tabletka) witaminy A
- 1 tabletka luteiny z zeaksantyną
- 25 mg DHEA
- od wczoraj 500 mg PABA (może być przeterminowany)
- 3-4 gramy potasu rozbite na porcje

Czego nie pilnuję zbyt dokładnie:

- za pamięci cynk
- czasem witamina C, ile się sypnie
- czasem kilka tabletek b complex
- czasem magnez
- za pamięci diosmina

Do tego:

- niedługo w paczkomacie znajdzie się MTC

Dodatkowo biorę w małych dawkach, zazwyczaj poniżej 100% zapotrzebowania rzeczy, które brałem przez ostatnie lata i które każdy powinien czasem brać, takie jak lit czy bor, dodatkowo biorę czasem rzeczy, które każdy na diecie wege powinien uzupełniać, czyli niewielkie dawki tauryny, kreatyny, karnityny czy witaminy B12.

Dalej mam dietę bez zbyt dużej ilości cukru, dalej trzymam się z daleka od chondroityny, glukozaminy, ogórecznika, jodu, selenu i całej reszty, na wypadek, gdyby któraś z tych rzeczy odpowiadała za objaw Terry'ego. Dalej nie chciało mi się iść i kupić lukrecji.

Dalej nie ruszyłem aspiryny, melatoniny i hormonu tarczycy, który leży w szafie.
Odpowiedz
Z innej beczki ile czasu organizm się wysyca witamina b1 w dawce 100mg?w sumie to biorę benfogamma?
Odpowiedz
Teoretycznie samo wysycenie powinno zająć kilka dni, ale utrzymywanie bardzo wysokiego poziomu we krwi może być korzystne, jeśli chodzi o na przykład regenerację uszkodzeń wywołanych niedoborem. Są też choroby, gdzie po prostu opłaca się trzymać wysoki poziom.
Odpowiedz
U Mnie oblaczki widoczne na jednej ręce na 4 palcach na drugiej na 3.ladne wyraźne, ale ostatnio nie rosną Big Grin z ciekawych rzeczy cały zeszły rok nie mogłem przytyć do 70 kg ważyłem 66-67 kg. A po 2 tygodniach suplementacji albo b1 albo cynku. Przytyłem 3 kg w 2 tygodnie jedząc cały czas tak samo. Ciekawe czy to nie świadczyło trochę o niedoborze jednej z tych rzeczy.
Odpowiedz
jeszcze zależy, jak te 3 kg się rozkładają, czy nabrałeś tłuszczu, wody czy mięśni.

Przyszedł MCT, na szczęście nie ma smaku tego, czym się kiedyś zatrułem, a nawet jest całkiem smaczne.

Cysteina mnie oszukała, liczyłem na coś, co będzie w kapsułkach żelatynowych, żeby nie czuć tego smaku, a to tabletki w postaci zbitego proszku Sad
Odpowiedz
Cięzko stwierdzić, ale wydaje mi się,że trochę tłuszczu trochę mięśniSmilez drugiej strony nie jem,ani nie robię nic innego niż przez ostatni rok,a mimo to nie mogłem przytyć.

Ja mam cysteine w kapsułkach i wogole nie czuć smakuSmile co prawda przez Twój wpis ją powąchałem i to nie był najlepszy pomysłBig Grin
Odpowiedz
Żeby odłożyć 3 kg tłuszczu w 2 tygodnie, musiałbyś przyswajać około 2000 kcal każdego dnia, przy 3 kg mięśni 1000 dodatkowych kcal. To jest tak mało prawdopodobne, że w zasadzie niemal niemożliwe. Stawiam, że albo nabrałeś wody, albo błędy robiłeś przy ważeniu, np zważyłeś się wcześniej z pustymi jelitami i pęcherzem, a potem z pełnymi.
Odpowiedz
(02-02-2022, 11:38 AM)tomakin napisał(a): Żeby odłożyć 3 kg tłuszczu w 2 tygodnie, musiałbyś przyswajać około 2000 kcal każdego dnia, przy 3 kg mięśni 1000 dodatkowych kcal. To jest tak mało prawdopodobne, że w zasadzie niemal niemożliwe. Stawiam, że albo nabrałeś wody, albo błędy robiłeś przy ważeniu, np zważyłeś się wcześniej z pustymi jelitami i pęcherzem, a potem z pełnymi.

znaczy ważę się cały czas tak samo rano po wypróżnieniu, także to bym raczej wyeliminowałSmile
może woda prędzej.
Ciężko stwierdzić fakt jest taki, że przybrałem i w sumie to Mnie to Cieszy, bo kiedyś i rok temu cały czas ważyłem 70-73 i było mi z tym dobrze. Nie licząc czasu z 10-15 lat temu kiedy ważyłem 91,ale udało mi się to ogarnąćTongue
Odpowiedz
Całe szczęście, że nie wziąłem tyle tego MCT, ile na opakowaniu sugerują. 1/3 tej dawki wywołuje rozwolnienie.

W ogóle coś dziwnego się po nim dzieje, cały jestem roztrzęsiony, bardzo nasiliły się stany lękowe. Tak się zastanawiam, czy to po prostu efekt rozwolnienia, które wypłukuje z organizmu kilka minerałów, tudzież zmienia równowagę układów współczulnego i przywspółczulnego, czy może coś w rodzaju reakcji Herxheimera po kwasie kaprylowym? Internet bardzo dużo o tym pisze, dziesiątki stron opisują dokładnie takie objawy, ale internet zawsze pisał o bzdurach. Normalnie w badaniach kwas kaprylowy zmniejszał stany lękowe i to bardzo wyraźnie, a ja jestem teraz na granicy zdolności do normalnego funkcjonowania.
Odpowiedz
...o, jest całkiem dużo doniesień, na dodatek w prasie fachowej, jakoby PABA był dobry na paznokcie.

Kurcze, ciekawa sprawa z tym PABA, najpierw uważano to za witaminę, potem już nie, potem okazało się, że suplementacja w niektórych chorobach być może przynosi bardzo duże korzyści, ale trzeba zrobić więcej badań... których nigdy nie zrobiono. W ogóle nie ma solidnych prób klinicznych na ten temat. Jest bardzo dużo doniesień, ze siwe włosy znowu po tym ciemnieją, kilka opisów przypadków zatruć i to tyle. Kilka instytutów publikowało jakieś opracowania, nawet sprzedaje się to jako lek na różne choroby powołując się na te właśnie opracowania, ale nigdzie nie ma prób klinicznych, ani nawet solidnego opisu przypadków. Napisać "wydaje mi się, że to może leczyć" może każdy.

Nie ma też doniesień na forach, a to już jest naprawdę dziwne. Ludzie mają obsesję na punkcie wyglądu, powinni to testować na sobie i pisać o tym całe encyklopedie, tak jest z innymi popularnymi suplementami zmieniającymi wygląd.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: subzero, 4 gości