This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obłączki
Niemożliwe, żeby inaczej reagowała na tabsy. W sensie, jakby po tabsach miała sraczkę, można by podejrzewać, że to coś co tam dodano, jakiś wypełniacz czy coś, ale proszek to proszek. No chyba że po prostu sypiesz jej parę razy więcej, niż jest w kapsułce.

Stawiam, że sraczkę ma od czegoś innego.
Odpowiedz
Na Temu widziałem zestawy do płukania uszu za około stówkę. Teraz pewnie więcej ze względu na cło. Na upartego wystarczy strzykawka i woda z mydłem.
Odpowiedz
Bałbym się wkładać do uszu (czy do jakichkolwiek otworów ciała) cokolwiek, co kupuje się na temu Big Grin ale jak znam życie, kupię na allegro od kogoś, kto kupuje na temu i odsprzedaje z marżą.
Odpowiedz
https://www.sciencedirect.com/science/ar...4224021138

przeszczepiono młodym myszom bakterie jelitowe od starych, w efekcie pojawiły się zaburzenia rytmu serca / arytmie, wywołane wolnymi rodnikami, co doprowadziło do zaburzeń funkcji elektrolitów.

To jest dość istotne, takie zaburzenia są jedną z przyczyn śmierci w podeszłym wieku. Wygląda na to, że można im zapobiegać po prostu dbając o florę jelitową.

no nic, zamówię komplet do eksperymentu z wolnymi rodnikami i jelitami. Ani DHEA, ani blokery histaminy nie robią nic, co dałoby się zaobserwować.
Odpowiedz
No to teraz wyzwanie, znaleźć kogoś, kto sprzedaje JEDNOCZEŚNIE te wszystkie rzeczy z poprzedniej strony.

Znalazłem drożdże i witaminę C w proszku, popatrzmy... czosnku nie ma, taniej dobrej melatoniny nie ma.

Ooo, jest. Wszystko ma, tylko melatonina trochę droga.

120 zl z kawałkiem. Wczoraj z byłą gadałem o naszym uzależnieniu od supli, ma tego w szafie z 50 różnych opakowań. Ile by sobie mogła kupić, jakby nie wydawała na nic nie dające kapsle.

A, już teraz zacznę witaminę C i czosnek.

Nie wiem, czy już pisałem, ale tyrozynę też podejrzewałem o te okresy "lekkich nóg", testowałem i to nie to.
Odpowiedz
Czytam właśnie historię gościa, który spróbował brać NAD+. Ogólnie bardzo zły stan, zaczął brać NAD+, trochę lepiej przez jakiś czas, a potem całkowita zawieszka systemu. Podejrzewa, że wyżarło mu grupy metylowe, ale ja myślę, że po prostu podkręcił organizm zbyt mocno, w efekcie wypalił zasoby czegoś, czego wypalać nie powinien. Tylko teraz zamiast spróbować ustalić, co jest nie tak, gość będzie drążył opcję metylacji, wkręci się pewnie tak, jak ja się wkręciłem w tarczycę.

Tak myślę też, czy to, że się mocniej pocę można wyjaśniać wolnymi rodnikami

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29152797/

tutaj podali ludziom witaminę C i nie wpłynęło to na potliwość.

Z kolei tlenki azotu, te odpowiedzialne za rozszerzenie naczynek w marskości, powinny powstrzymywać potliwość, a nie stymulować.

Podobnie wapń, jego niski poziom sprawia, że skóra jest sucha.

Serotonina - to się zgadza, jej wysoki poziom znacznie zwiększa potliwość.

No i po prostu nadaktywność wspólczulnego, czyli nerwica.
Odpowiedz
Albo sobie wkręcam, albo już teraz są pozytywne efekty, w sensie, to wrażenie wyostrzenia wzroku.

Pianino mi się psuje Sad Jak się popsuje do końca, pewnie kupię chińczyka. Dużo gorsza jakość, ale 1/3 ceny. Podejrzewam, że jest jakieś zwarcie na klawiszach, przez co system interpretuje wciśnięcie dowolnego D jako wbicie go z całej siły, ale naprawdę często dotyczy to tylko jednego klawisza, więc pewnie to na nim jest zwarcie. Wciśnięcie pozostałych daje normalny sygnał, dopóki nie dojdzie do tego zwarcia, co się nakłada. Efekt jest taki, że człowiek sobie spokojnie gra, gra, a w pewnym momencie, całkowicie losowym, jedno z D jest kilka razy głośniejsze niż zazwyczaj.

W sensie, mam cyfrowe pianino z mechanizmem młoteczkowym, bardzo dokładnie reaguje na siłę nacisku, im mocniej tym głośniej. Losowo nuta D daje efekt, jakby ktoś w nią walnął młotkiem, dowolna D.
Odpowiedz
Kup harfę.
Odpowiedz
zaraz po tym, jak kupię dom

a póki co naprawiłem pianinko. Suszarką do włosów Big Grin
Odpowiedz
Tam bot pisał, że do uzyskania efektu jak w tamtym badaniu, trzeba robić wlewy dożylne, bo żaden suplement nie podniesie poziomu witaminy C tak mocno.

Tyle że nie musi podnieść tak wysoko, wystarczy, że przez jakiś czas będzie znacznie wyższy we krwi, co wysyci tkanki. Pod warunkiem, że chodzi o zwalczenie wolnych rodników, a nie o jakąś nietypową reakcję, jak np witamina C blokująca konkretne receptory przez to, że dla organizmu wygląda podobnie.

Póki co nie, czosnek i witamina C nie wywołały takiego efektu "lekkości".
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 16 gości