This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szybkie pytania
Aż sprawdzę, ile ma mój rozpuszczalny.

...hmmm, nie piszą, ale znalazłem inne tabletki rozpuszczalne gdzie podali, jest 68 mg sodu na tabletkę, tyle co nic. I pewnie inne wapnie mają podobnie.
Odpowiedz
A, każdy NIE musujący będzie miał w okolicach zera.
Odpowiedz
(07-28-2026, 12:30 PM)tomakin napisał(a): Aż sprawdzę, ile ma mój rozpuszczalny.

...hmmm, nie piszą, ale znalazłem inne tabletki rozpuszczalne gdzie podali, jest 68 mg sodu na tabletkę, tyle co nic. I pewnie inne wapnie mają podobnie.

podaj nazwę
Odpowiedz
calcium sandoz-forte, można ściągnąć ulotkę w pdf, ale jestem na 99% pewien, że inne mają podobny skład.
Odpowiedz
dzięki, kolejne pytanie Smile

jak to jest z absorbcją wody z jedzenia? wchłania się przez jelito cienkie stopniowo i sukcesywnie przez parę godzin, czy większość z niej idzie do jelita dopiero po 3-4 godzinach, gdy w żołądku kończy się trawienie?

jak zjem duży objętościowo obiad zawierający dużo wody (rozgotowana kasza + ziemniaki) to unikać picia 3 godziny później, żeby nie przeciążyć zdolności nerek?
Odpowiedz
Szczerze, nigdy się nad tym nie zastanawiałem i chyba nikt się nigdy nad tym nie zastanawiał.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości