This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obłączki
Nie wiem, czy sobie wkręcam, ale jakieś dziwne odczucie na skórze po żeńszeniu. Jakaś taka... gładsza? Bardziej śliska? Nie wiem, czy o skórę chodzi, czy o to, jak odczuwam powierzchnie opuszkami palców, no tak czy tak dziwne odczucie przy myciu dłoni.

Pamiętam po oleju z rokitnika tak było, tylko trochę inne odczucie no i akurat wtedy z prostym wyjaśnieniem, kwas oleopalmitynowy to surowiec do produkcji sebum, po tym oleju organizm bardzo dużo tego zaczął produkować, włosy i skóra były całkowicie inne w dotyku.

Może kwestia tego, że żeńszeń aktywuje przywspółczulny, co też zwiększa produkcję sebum. A może tylko sobie wkręcam.

Zioła powinny jutro być w paczkomacie.

Z dobrych nowin, cały czas bardzo mocny, równy sen. Bez większych problemów z zaśnięciem, bez wybudzeń.
Odpowiedz
A, no i żeńszeń chyba podciąga samopoczucie, tak dość wyraźnie, porównywalnie do tryptofanu. Po trypto łaziłem i uśmiechałem się do siebie jak idiota, po żeńszeniu trochę podobnie. Ciężko oczywiście powiedzieć, czy to zioła, czy może np efekt tego, że spotkałem się z kumplem nie widzianym od lat.
Odpowiedz
No, zdjęty kamień z zębów, zdjęte 4 stówy z portfela, przyszły zioła, piję właśnie karbieniec.

W nocy dość źle się spało, nie fatalnie, ale też nie idealnie. Akurat po tym, jak wziąłem witaminę C, mocno obniżającą poziom miedzi. Ale że tak szybko by się to stało?
Odpowiedz
No, nie umarłem, zaparzę drugą szklankę.
Odpowiedz
btw. to nieprawda, że tylko płatni dentyści są dobrzy. Byłem ostatnio u 2 różnych w sprawie wyrwania 2 zębów mądrości i za każdym razem 0 bólu.
Odpowiedz
https://alexleaf.com/lean-mass-hyper-res...sclerosis/
Odpowiedz
Akurat to nie ból jest problemem u dentysty, po wizycie u dobrego lekarza nie zostanie Ci próchnica pod plombą, skutkująca potem leczeniem kanałowym, albo nawet zanikiem masy kostnej żuchwy i wypadaniem pozostałych zębów. Takie coś może nawet doprowadzić do zapalenia serca i po zawodach będzie. Na dentystach się nie oszczędza.

Nie wiem, czy ci do których teraz chodzę są dobrzy czy nie, ale ten, do którego wcześniej łaziłem raz, że ma ceny jak z warszafki, mając gabinet w jednym z najbiedniejszych miast w Polsce, a dwa, już nie robi plomb, przestawił się wyłącznie na bardziej dochodowe implanty, plomby robi jego syn który no... nie jest tak dobry, delikatnie mówiąc. A na pewno nie jest tak dobry, by płacić ponad 2 razy tyle, co u konkurencji.

Karbieniec na razie mnie nie zabił. Nie czuję kompletnie nic. Powinien wyraźnie obniżyć poziom hormonów, zablokować receptory adrenaliny, działając jak beta bloker. No cóż, dajmy mu trochę czasu. Nawet jeśli to tarczyca i nawet jeśli ją obniżył, musi dojść do regeneracji.

Co tam u mnie... mocny rzut zapalenia skóry, ciągle lekkie palpitacje co jakiś czas, dwa razy podczas wycieczki miałem ataki hipoglikemii, tzn chyba hipo, nie miałem jak sprawdzić w lesie. Objawy się mniej więcej zgadzają. Cukier raz zbadałem i na razie daję sobie spokój, no wiadomo, stan przedcukrzycowy. ALE - jest opcja, że to nie rozwalona gospodarka cukrem, tylko efekt rozkręconej nieco za mocno tarczycy, bo ona też podnosi lekko poziom. Niemniej powinienem trochę ogarnąć ruch i dietę. Z ruchem ciężko, rozwalone kolano, kręgosłup, dieta... no ciężko, za mocno się od cukru uzależniłem.

Tak myślę, czym można wspomagać karbieniec, żeby już mieć taką pewność, czy to tarczyca. Wpisałem w google tauryna, AI zaczęło szczekać, że poziom jest obniżony. Sprawdziłem badania... podwyższony i to bardzo mocno. No ale u szczurów już wyszło inaczej, obniżony poziom i to znacznie

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2582684/

No ale raczej podwyższenie opisują w literaturze.

No nic, karnityna i witamina E.
Odpowiedz
Jakaś czystość w głowie, znowu to wyostrzenie wzroku, jak po piracetamie czy kreatynie. Do tego lekko marzłem w nocy, co mi się nigdy nie zdarza, czyli można powiedzieć, że karbieniec coś tam robi. Żeńszenia wczoraj nie jadłem, dziś też dopiero zaraz wezmę, więc jeśli już, to te nagłe efekty są od karbieńca.

Zobaczymy za jakiś czas, jeśli to tarczyca, powinien błyskawicznie, w kilka, góra kilkanaście dni zniknąć objaw Terrry'ego.
Odpowiedz
jakieś rady jak utrzymać zdrową dietę? najważniejsze to chyba mieć posiłki zawsze przygotowane z wyprzedzeniem i czekające na nas, żeby w godzinie próby nie musieć jeszcze gotować, podczas gdy słodkie i przetworzone rzeczy są zawsze gotowe od razu do spożycia
Odpowiedz
Mnie nie pytaj, ja za cholerę nie umiem utrzymać zdrowej diety Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości