Liczba postów: 6,808
Liczba wątków: 19
Reputacja:
59
I znowu okres osłabienia, takiego, że każdy ruch wymaga siły woli. Dalej nie wiem, skąd to się bierze, cukier zmierzyłem, 118. Tętno mocno podniesione, zaraz ciśnienie jeszcze sprawdzę.
147/85, not great, not terrible. Za to tętno 84. No OK, mam często podniesione po jedzeniu, a jadłem. Ale i tak za wysokie.
Hmm... może tarczyca, bo znowu użyłem jodu na zęby. Objawy się mniej więcej zgadzają, plus to, że akurat po jodzie się zaczęło.
Reputacja:
59
A, jeśli o wargę idzie, to jest gorzej niż było. No to zmiana, omega 3 odstawiam, biorę omega 6, przy okazji wcieram je. Powinienem trochę dłużej poczekać na efekty, ale jeśli faktycznie mam niski poziom o6, to duże dawki o3 mogą być wręcz groźne dla zdrowia.
Reputacja:
59
01-19-2026, 04:23 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-19-2026, 04:28 PM przez tomakin.)
...no i co ja teraz takiego zrobiłem, że nagle jest poprawa, samopoczucie, wyostrzenie wzroku, no w ogóle cuda na kiju. Po prostu efekt fali, że organizm raz działa lepiej, raz gorzej, bez względu na czynniki z zewnątrz? Czy któryś supel, bo wziąłem cały zestaw przy tym osłabieniu?
Jutro to samo wezmę i zobaczę, czy będzie coś lepiej, jeśli tak, to nie wiem, na pół to zacznę dzielić?
Oleje, metformina, karnityna, E, biotyna, B2, astaksantyna, metylokobalamina, benfotiamina, kwercetyna. Napar z lukrecji i napar z melisy. A, podwójny selen jeszcze.
Dość istotne dla mnie, bo jeśli któraś z tych rzeczy przeciwdziała tym atakom osłabienia, to jest to na wagę złota.
Reputacja:
59
01-20-2026, 03:21 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-20-2026, 03:26 AM przez tomakin.)
no to po kolei, benfotiamina zjedzona, teraz lukrecja. /edit jeszcze b5 dorzucę, wczoraj jej nie było, no ale nadnercza sprawdzam to już po całości pójdę.
Reputacja:
59
...karnityna, witamina E, astaksantyna
Reputacja:
59
Liczba postów: 728
Liczba wątków: 33
Reputacja:
4
Reputacja:
59
Hmm... druga metformina. Wylazłem na spacer po pierwszej. Tak czy tak żadna z poprzednich rzeczy nie dała takiego efektu, jaki czułem wczoraj.
Nawet jeśli znowu się pojawi to odczucie wejścia na wyższe obroty, trzeba to będzie kilka razy potwierdzić, bo takie coś może pojawiać się i znikać samo z siebie, organizm ludzki działa takimi "falami", na przykład poziom niektórych hormonów jest dużo niższy rano, niż wieczorem, niektóre parametry zmieniają się co kilka dni.
Jeśli to cukier, pasowałoby do tej pękniętej wargi, bo to też objaw początków cukrzycy.
Reputacja:
59
No, chyba metformina. Co by oznaczało, że sobie gospodarkę cukrem tak zdrowo rozwaliłem.
Reputacja:
59
Jeszcze na wszelki wypadek biotyna, B2, podwójny selen
|