Liczba postów: 6,806
Liczba wątków: 19
Reputacja:
59
Coś mi mówi, że ten cały ator, kimkolwiek on jest, zmyślił to sobie. Są bardzo, bardzo nieliczne wyjątki, gdy prawo może zadziałać wstecz.
A tu krótki wpis na fanpage
https://www.facebook.com/zdrowiejnatural...1Eyj9fxFEl
Liczba postów: 198
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
https://www.youtube.com/watch?v=GTVZDTM_iy0
Tutaj masz takie abc na ten temat, vlog sprzed 6 lat, reszty nie znajdę bo nie pamiętam słów kluczowych, musiałbym z miesiąc szukać, żeby Ci to wszystko znaleźć odnośnie tego, że skarbówka chyba może dowolny czas wstecz Cię sprawdzać i tego, że można beknąć za coś, co zrobiłeś przed wprowadzeniem danego prawa. Wiesz on daje 2-3 vlogi dziennie, to prawdziwy pierdolnik logistyczny byłoby odnalezienie tego, a nagrody 0. Tyle, że o ile pamiętam on się opierał na jakichś artykułach prasowych, a to trochę szur (a raczej udaje takiego). Pamiętasz jak wstawiałem kiedyś link do artykułu, a potem do badania jakoby szczepionki na covid powodowały coś 250~ razy większe zachorowanie? Widzisz ator tylko przeczytał artykuł i uznał je za prawdę. Ja dotarłem do badania, dałem Ci je do analizy bo sam nie znam angielskiego, zwłaszcza zaawansowanego medycznego angielskiego i napisałeś, że w tym badaniu nawet takiej sugestii nie ma...
Poza tym on twierdzi, że pisze do niego "jeden z nich" (iluminati etc), Zrobiłem analizę matematyczną słów, sposobu pisania, powtarzania wyrazów itp. i mi wyszło prawdopodobieństwo 83%, że to on sam do siebie "pisał" te listy, prawdopodobnie dla lajków, komentarzy, szerzenia vlogów itd...
To samo pierdolił, że nie wziął kasy od pisu jak była ta covidowa "mania", ale sprawdziłem go i wziął, przytulił 5 k zł...a w co drugim vlogu pieprzył, że nie wziął ani grosza..
Jego wiedza geopolityczna jest zerowa, finansowo wie +- gdzie góra gdzie dół, natomiast świetnie analizuje polską politykę, chyba najlepszy komentator pod tym względem tego co się dzieje w Polsce.
Absurdalne przepisy często wchodziły w Polsce. Np. ten zakaz wstępu do lasu jak się covid zaczynał - jak to logicznie uzasadnisz? Pamiętam, jak mi chcieli już mandat wpierdolić, ale im spierdoliłem. Cóż, samochód w lesie nie ma szans z biegnącym człowiekiem bo po prostu nie wjedzie tam gdzie ja pobiegnę, a obaj byli coś koło 50, brzuszki piwne, bez szans z takim młodym wilczkiem jakim byłem wtedy  W końcu i tak się wycwaniłem i zacząłem chodzić w nocy, hueheuheuhe
Reputacja:
59
07-15-2025, 11:56 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-15-2025, 11:56 PM przez tomakin.)
Zakaz wstępu do lasu miał akurat najbardziej logiczne uzasadnienie ze wszystkich przepisów, które wtedy wprowadzono. Była skrajnie duża susza, a nagle połowa populacji stwierdziła, że trzeba iść do lasu, zapewne zrobić grilla, bo po co innego by szli. To był przepis przeciwpożarowy.
Skarbówka może sprawdzać i może wlepiać kary wstecz, ale nie na podstawie przepisów, które weszły w życie po zaistnieniu faktu popełnienia danego czynu. Oczywiście jeśli np wejdzie w życie przepis, że skarbówka może sprawdzać 30 lat wstecz, a wcześniej takiego przepisu nie było, to to zadziała wstecz, ale nie na zasadzie "wlepiamy mandaty za coś, co wtedy było legalne", tylko "teraz dopiero sprawdzamy, zrobiłeś 30 lat temu coś, co już 30 lat temu było nielegalne, a wczoraj jeszcze tego nie mogliśmy sprawdzić".
Reputacja:
0
No nie wiem, była panika. Nikt wtedy nie wiedział jak groźny jest covid. Wychodzenie ze znajomymi na grilla byłoby debilizmem. Poza tym tyle co ja łaziłem wokół Zalewu Zemborzyckiego... może z 20 x widziałem, żeby ktoś tam robił grilla czy ognisko? Jak spojrzeć na to z tej strony to powinni wlepiać mandaty grupkom ludzi przy grillu, a nie losowym, pojedynczym randomom, którzy chodzili tam solo.
Widzę, że chyba nie obejrzałeś filmiku, a szkoda. Tam chodziło o różne interpretacje danych przepisów. Nawet prawnicy, starzy wyjadacze, którzy całe życie poświęcili prawu mają różne interpretacje tego samego przepisu. A interpretacje można zawsze zmienić. Do tego pisząc ten post na fb i tutaj jeszcze się pogrążasz bo po 1: znając polaczków to ktoś to zgłosi, jakbyś tego nie ruszał to nikt by tego nie zauważył nawet. Druga sprawa działasz z premedytacją, w sposób wyrachowany. Tj. wiesz, że dany artykuł był pisany w 2015r., ale jest nielegalny dopiero teraz, więc może zostać. Czyli WIEDZIAŁEŚ. To już gorzej znacznie wychodzi w sądzie jakby przyszło co do czego.
Reputacja:
59
Przepisy i tak wejdą w życie najwcześniej w 2026 i nikt nie wie, jaki kształt przyjmą. Do tego czasu można wszystko zmienić albo nawet skasować.
Reputacja:
59
Chyba ułożę jakiś list odnośnie tej ustawy i wyślę do rządu, plus opublikuję by ludzie wysyłali.
Żyjemy w kraju, gdzie jedną z najczęstszych "zbrodni" karanych bezwzględnym więzieniem było prowadzenie poboczem roweru, idąc obok niego, po wypiciu piwa. Wszystko przez to, że taki sposób przenoszenia rowerów w języku polskim nazywa się "prowadzenie", więc polscy sędziowie uznali to za prowadzenie pojazdów pod wpływem alkoholu. Przepisy w obecnym stanie to jak brzytwa dla małpy.
Reputacja:
0
Nie, no prowadzić rower po piwie chyba można, w sensie za jechanie na nim mogą teoretycznie zabrać prawko, ale za samo prowadzenie? serio?
Mój ojciec kiedyś porządnie się najebał i rozjebał się po pijaku na rowerze. Do teraz ma blizny, nawet mu prawka ani mandatu nie zabrali/dali.
Reputacja:
59
Tak, za samo prowadzenie, całe więzienia tymi ludźmi zapchali, więc to nie był pojedynczy przypadek sędziego debila, tylko powszechnie stosowana interpretacja.
|