06-01-2025, 01:56 PM
Nawet po 2 g kreatyny migrena nadal występuje, choć dziwne, że po kawie to zanika...

|
Blog treningowy o wszystkim i o niczym
|
|
06-01-2025, 01:56 PM
Nawet po 2 g kreatyny migrena nadal występuje, choć dziwne, że po kawie to zanika...
06-01-2025, 10:29 PM
W końcu się unormuje, może trochę soli więcej zjedz, w sensie coś słonego, tylko nie jakieś kosmiczne ilości.
06-02-2025, 05:41 PM
Mogą być solone paluszki?
Dzisiaj 8 serii 57,5 kg, tak z 3 x jeszcze się zrobi ten trening i wskakuje na 60 kg
06-02-2025, 06:20 PM
mogą, chodzi o lekkie podniesienie ciśnienia, bo to jego spadek może powodować migrenę
06-02-2025, 07:03 PM
(06-02-2025, 06:20 PM)tomakin napisał(a): mogą, chodzi o lekkie podniesienie ciśnienia, bo to jego spadek może powodować migrenę Zawsze myślałem, że nawodnienie podnosi ciśnienie, a nie go obniża. Jak zacząłem brać kreatynę, to czułem się gorzej i myślałem, że to poprzez zwiększenie wody w organizmie, bo niby przy nadciśnieniu dostajesz środki moczopędne, aby pozbyć się wody z ciała. Więc w sumie teraz się pogubiłem :-)
06-02-2025, 09:06 PM
Kreatyna przenosi wodę do mięśni, ale w efekcie spada jej poziom w układzie krwionośnym, stąd niedociśnienie. Taki jest (chyba) mechanizm migreny po niej.
06-03-2025, 09:57 AM
Co by tłumaczyło dlaczego po kawie migrena znika, jest w tym logika.
Glicyna mi się skończyła, zamówiłem nową, 120 zł prawie za 1 kg, jutro powinna dojść. Olej z wiesiołka też, jutro przejdę się do Auchan po 2 butelki nowego, bo dzisiaj pogoda niepewna, a to prawie 8 km w jedną stronę..
Wychodzi na to, że glicyny wrąbałem już przez swoje życie 2 kg, licząc dawki po 3 gramy dziennie, ale różnie z tą systematycznością bywało. To mój ulubiony suplement, nie mówię, że najzdrowszy ![]() Treningowo dzisiaj w planach biceps, triceps, barki i przysiady ze sztangą, potem opiszę jak to wszystko wyszło.. btw. Tomakin - chyba kiedyś pisałeś, że siemię lniane redukuje ryzyko raka prostaty niemal do 0, chyba przez lignany? Wróciłem na dobre do bananów z siemieniem, bonus do nastroju zdecydowanie zauważalny.
06-03-2025, 12:27 PM
Nie no, nie ma tak, że jedna rzecz redukuje do zera, ale bardzo mocno wpływają.
Glicyny nie jem ostatnio w ogóle, może powinienem przed snem, może to jeszcze bardziej go wyreguluje?
06-03-2025, 01:10 PM
Glicyna na sen najlepsza, ale nie chce się powtarzać. Wiele razy pisałeś, że po glicynie miałeś dobry sen, więc po prostu nie widzę powodu dlaczego nie bierzesz jej codziennie.
Obecnie 2 serie na biceps i triceps po 13,75 kg i barki 8 serii po 7,5 kg zrobione, do przysiadów czekam na ojca, aż z pracy wróci, bo trochę boję się sam wykonywać to ćwiczenie bez asekuracji.. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|