This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obłączki
Humm.... pamiętam, że przy ostatnim okresie bezsenności zastanawiałem się, czy to nie jest coś w nowym płynie do płukania ust. Bo wszystko zaczęło się zaraz po jego zakupie.

Mam problemy od tygodnia, no kto zgadnie, co kupiłem tydzień temu?

Zmienię dziś płyn na taki, jaki miałem do tej pory. Substancje, które są w nim zawarte, bardzo łatwo przechodzą do krwi przez błony śluzowe ust, wcale nie trzeba tego pić.

Z ciekawostek, stosowanie takich płynów lekko bo lekko, ale zmniejsza poziom tlenków azotu

https://www.sciencedirect.com/science/ar...9921004672

Zastanawiam się, czy mój nadmiar nie ma źródła w żołądku i czy te zioła, co piję, nie będą faktycznie skuteczną bronią.

Vilcacora w paczkomacie. (edit - a nie, w centrum logistycznym, no to poczekam)
Odpowiedz
"Hello,

We are very sorry, but the legislation of your country does not allow us to send PIRACETAM . Unfortunately, we have to cancel your order and refund your payment to your account. Thank you for your understanding."
Odpowiedz
A kamienie dostałeś od schudnięcia kilkadziesiąt kg w kilka miesięcy, jeśli dobrze pamiętam.
Odpowiedz
Pamiętam pisałeś, że chudłeś bardzo dużo i bardzo szybko.

Nigdzie nie wymieniają oleju lnianego, siemienia czy czegoś takiego jako czynniku ryzyka kamieni. Za to wszędzie wymienia się szybką utratę wagi. Nad tym konkretnym lekiem co brałeś badań nie było, ale są badania, w których ponad połowa pacjentów z kamieniami była uzależniona od opiatów.
Odpowiedz
Ciężko ocenić, czy można, czy nie można, ja miałem jakieś problemy z wątrobą, ale czy po siemieniu, czy po innych rzeczach, też nie powiem. Na pewno nie zaszkodzi, jeśli będziesz jadł małe porcje, gorzej gdy weźmiesz naraz odpowiednik połowy szklanki oleju.
Odpowiedz
A może to tak działa, że ta płukanka do ust zabija bakterie, bakterie przestają produkować tlenki azotu, spada ich poziom i stąd stany lękowe i bezsenność? Nie żadna tajemnicza substancja, tylko zwykłe zaburzenie flory bakteryjnej, niezbędnej do prawidłowego działania organizmu? Jeśli tak, arginina powinna szybko pomóc. No i tak się składa, że kupiłem aakg, czyli alfa-ketoglutaran argininy (czy jakoś tak), ten suplement wiecznej młodości. Zawiera od cholery argininy, oczywiście nawet go nie otworzyłem.
Odpowiedz
cholera wie, sprawdź wytyczne dla pacjentów po operacji usunięcia, ile mogą tłuszczu jeść.
Odpowiedz
W sensie, ja jestem ten gość od supli, ale o zalecenia dietetyczne w konkretnej, rzadkiej chorobie to już pytaj lekarza od tej choroby.

Sprawdziłem każdy jeden składnik mojego płynu do ust, nie ma nic, co mogłoby powodować jakiekolwiek objawy nerwicowe, nic, co wywołałoby gonitwę myśli, bezsenność, zero.

Albo to ślepy zaułek, albo faktycznie poszło o tlenki azotu. W końcu objaw Terry'ego to efekt poważnego zaburzenia obkurczu naczynek, a tlenki są najważniejszym regulatorem tego obkurczu. Zaburzenie krążenia w marskości wątroby polega na tym, że bardzo dużo krwi leci w pewne obszary ciała, ale z kolei inne dostają jej bardzo mało.
Odpowiedz
O, po dużej dawce AAKG są podobne efekty, jak po wapniu - wyostrzenie wzroku, wrażenie odbierania większej ilości bodźców i wyraźniej, jakieś takie rozjaśnienie w głowie. No i teraz można się zastanawiać, co tu zadziałało, czy arginina rozszerzyła naczynka w mózgu, przez co komórki dostały więcej krwi. czy może jakieś konkretne działanie alfa ketoglutaranu.
Odpowiedz
nie kamica, tylko wycięcie pęcherzyka, czy jak to się tam nazywa. Po wycięciu jest już konkretna dieta.

napisałeś jak zrobił, nie jeść mięsa. I tyle. Kamienie znikają po jakimś czasie, jak ich nie budujesz, nie zawsze ale znikają. Nie jetem pewien, czy się rozpuszczą, ale na pewno mogą wypaść z pęcherzyka i po problemie. Gorzej, gdy zapchają kanał i tam zostaną.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_ursodeoksycholowy

tym na przykład można próbować rozpuścić.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości