This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obłączki
Też miałem opory. Że niby za darmo oferują? Na pewno jakiś "scam" Big Grin. Na razie kruczków nie znalazłem, poza tym - że się zacząłem zastanawiać, czy i później nie wykupić.. o co chyba im chodzi.
Odpowiedz
Kruczek jest taki, że na smarcie darmowa wysyłka jest dopiero od towarów kosztujących 45 zł.
Odpowiedz
O, dzięki - nawet nie zauważyłem.
Chociaż przy darmowym okresie próbnym to nie problem, bo jest 8 darmowych dostaw które można wykorzystać przez X miesięcy.
Odpowiedz
Zawsze jest problem z rezygnacją z takich rzeczy, ile już się naczytałem jak ludzie na siłownię się zapisali, 2 razy poszli i 3 lata walczyli żeby przestało im kasę z karty ściągać.

tzn pewnie akurat allegro jest tutaj uczciwe, no ale... mam uraz.
Odpowiedz
(01-13-2025, 09:11 AM)tomakin napisał(a): Zawsze jest problem z rezygnacją z takich rzeczy, ile już się naczytałem jak ludzie na siłownię się zapisali, 2 razy poszli i 3 lata walczyli żeby przestało im kasę z karty ściągać.

tzn pewnie akurat allegro jest tutaj uczciwe, no ale... mam uraz.

Tak, też się o to martwiłem - ale nawet nie trzeba podpinać karty, więc nie będą mieli z czego ściągać. Zakładam, że po skończeniu okresu próbnego - po prostu się dezaktywuje (Jeszcze 1 została, więc wtedy zobaczę).
 W ten sposób to zresztą reklamują "Allegro zaznacza, że po tym czasie usługa nie zostanie automatycznie przedłużona i od nas zależy, czy będziemy chcieli rozpocząć subskrypcję."
Odpowiedz
Pamiętam jak mi do domu przyszło pismo ze straszeniem prawnikami i windykacją, bo byłem im winien 13 groszy Big Grin
Odpowiedz
A w ogóle jednak wracam do niewielkich dawek cynku. Kręcę się pomiędzy cynkiem i miedzią jak nie przymierzając gówno w przeręblu. Z jednej strony miedź, która mi pomogła na zmianę koloru włosów, która też zawsze wiązała się z poprawą snu, zamiast z pogorszeniem. Z drugiej, większość problemów, które mam - bezsenność, nerwowość, łojotokowe zapalenie skóry głowy - łączy się z niedoborem cynku. Cynk jest też absolutnie podstawowym elementem przemiany delta 6 desaturazy, czyli tworzenia GLA z LA.

No ale przede wszystkim zawsze jak mi włosy leciały, po cynku była znaczna poprawa. To był taki mój prywatny test na niedobory, niezawodny. Lecą włosy, biorę cynk, przestają lecieć.
Odpowiedz
...już są mocniejsze, w sensie nie po godzinie, bo cynk zacząłem jeść już wczoraj, jak nie mogłem zasnąć. Zaznaczę, że najpierw były problemy, potem cynk, żebym potem nie szukał historii i nie wkręcał sobie, że to on wywołał.

Może z jelitami zrobi się porządek. Po tej grypie jelitowej miesiąc czy dwa temu dość długo był rozjazd na wszystkie strony, teraz jest prawie dobrze, ale no, nie do końca. Objawy trochę pod sibo podchodzą, tu też zawsze u mnie cynk robił robotę. Można powiedzieć, że to drugi po włosach objaw niedoboru. No, włosy jeszcze od żelaza u mnie potrafią zależeć.

No ale fakt, że po cynku często miałem problemy z zaśnięciem, co tłumaczyłem zbiciem poziomu miedzi. I teraz myślę, że to mogło jednak mieć związek po prostu z tarczycą, on jest absolutnie niezbędny do syntezy hormonów, niewielki niedobór mógłby sprawić, że lekka nadczynność przeszłaby w wysoką normę. A po uzupełnieniu niedoboru bum. Dlatego ten cynk odstawiałem, ale no... jeśli to tarczyca, to był błąd, powinienem wyciszać ją karnityną i w perspektywie porządnie przebadać.
Odpowiedz
Smart dał mi masę oszczędności, bo kupuję głównie na Allegro.

Ze Smartem od 45 zł ludzie kombinują: dobierają zbędne produkty do zamówienia, żeby przebić minimalną kwotę, a po odebraniu korzystają z prawa do darmowego zwrotu i zostawiając sobie tylko to, co potrzebują. W ten sposób nawet rzeczy za 5 zł mogą mieć z darmową wysyłką. Niektórzy nawet przy paczkomacie od razu wypakowują i resztę odsyłają.
Jeśli korzystają też z płatności odroczonych, to nie muszą wyskakiwać nawet z dodatkowej kasy.
Odpowiedz
Kurde chyba wolałbym po śmietnikach chodzić i zbierać puszki, niż takie coś odstawić Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości