This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stwierdzona schizofrenia paranoidalna, okresowo AZS, lęki
Jeszcze taka rada odnośnie ogarniania życia. Jak ktoś za długo siedział w domu, nic nie robił, to odkleja się trochę od rzeczywistości. Wtedy może mu się wydawać, że eeee co to dla mnie, mogę pracować 12 godzin non stop, bułka z masłem. A potem jak próbuje faktycznie popracować, po 10 minutach rezygnuje, bo nie ma siły nic kompletnie zrobić.

Dlatego jak chcesz sobie ogarnąć te reklamowanie jako opcję dorabiania, albo nawet jak chcesz to zrobić tylko raz, żebym potem ja zrobił stronkę, to podziel to sobie na małe zadania w ciągu dnia. Nie próbuj wszystkiego naraz, bo przygniecie Cię ilość rzeczy do zrobienia. Ustal sobie, że będziesz np na początek dodawał 3 linki dziennie, czyli tyle co nic, ale rób to choćby świat miał się zawalić. Ustal sobie, że nie zrobisz jakiejś rzeczy od której jesteś pewnie uzależniony, nie wiem, nie będziesz grał w grę, sprawdzał jakiegoś forum czy co tam robisz online, póki nie dodasz tych 3 linków.

Chodzi o stopniowe przystosowywanie swojej osobowości do nowych zadań, do pracy. Jeśli nie ma nad głową kogoś z batem, to cholernie ciężko zrobić to samemu. Wiem coś o tym Big Grin
Odpowiedz
a, jednocześnie wysłaliśmy posty

PYTAŁEŚ o możliwość zarobku, nie jestem pewien, czy online, ale wspominałeś, że chcesz zacząć zarabiać.

Ja Ci nie dam za dużo zarobić, ale mogę wprowadzić w możliwości dorabiania w tematyce SEO, czyli spam linkami, pisanie artykułów za kasę i takie tam. Do niektórych trzeba mieć talent, np nigdy pewnie nie napiszesz ładnego wpisu na bloga w tematach medycznych, tak jak ja nigdy nie napiszę ładnego wiersza czy nie narysuję czegoś przyjemnego dla oka. Inne wymagają jedynie samozaparcia.

I pamiętaj, na początek MAŁY KROK, ale w dobrą stronę. Może nawet być tylko jeden wpis gdzieś na jakimś forum, robisz go i niech w głowie się ułoży przez noc, jak będziesz spał "mogę, potrafię, to da się zrobić".
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: