This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obowiązkowa kastracja psów i kotów
Co myślisz o sprawie z Dodą i schroniskiem, tomakin? Wszedł już w ogóle ten obowiązek kastracji psów i kotów, czy dalej będą rozmnażać się w sposób niekontrolowany i nie będzie ich gdzie upchać, a my będziemy próbować tamować tą powódź szmatką w postaci zachęcania do adoptowania ich?
Odpowiedz
Szczerze to zielonego pojęcia nie mam, o co loto Big Grin Przed chwilą byłem matce zanieść leki i jakieś schronisko było w tv, więc coś jest na rzeczy, ale raczej w pracy bym usłyszał, jakby to było coś poważnego.

Mnie interesuje najbardziej, żeby zrobili coś z rasami niebezpiecznymi.
Odpowiedz
o Dodzie wychodzi za miesiąc jakiś miniserial, a miesiąc temu jakiś youtuber wypuścił długi film dokumentujący jej wszystkie kłamstwa wymyślone by zbudować karierę i jej napaści na ludzi, który ma już 1,2 mln wyświetleń, więc dla ratowania dupy podłączyła się pod sprawę jakiegoś zaniedbanego schroniska i urządza teatrzyk, z czego pewnie mogą cieszyć się zaniedbane psy. była już np. w sejmie. w tym czasie mnóstwo znanych osób apeluje publicznie, żeby nie zapominać, że to kryminalistka która zwyczajnie uprawia charity washing i chajzerowanie
https:/youtube.com/watch?v=oVJC1P29foQ
Odpowiedz
Niech dadzą 800 + za adopcję psa i się problem rozwiąże, przecież wszystkie problemy rozwiązuje się dodrukiem..

Chyba ich pojebało, że dam wykastrować moje zwierzę. To wina ludzi, którzy nie panują nad swoimi psami, a nie psów. Taka natura psów, a tak 99% co mijam to niewychowane kundle. Może by wykastrować tych ludzi, żeby nie płodzili następnych, które tym bardziej będą niewychowane jak ich psy? Na żywca tępym nożem, jajca razem z kutasem.
Odpowiedz
"taka natura psów"
no to cyk, jaja ciach, po problemie. zmniejszy się też liczba pogryzień, w Polsce zgłaszanych jest ich 100 każdego dnia (niezgłoszonych jest na pewno więcej), burki nie będą tak chojraczyć. zakaz posiadania psów z ras genetycznie niebezpiecznych jak pitbulle to oczywistość o której nie trzeba nawet mówić

"99% jest niewychowanych"
egzamin na posiadanie psa też powinien być, to żywe stworzenie zdolne zranić lub zabić człowieka
Odpowiedz
Jak ktoś tłucze psa łańcuchem to nic dziwnego, że wyładowuje agresję na innych. Patrząc jak się zachowują psy innych ludzi, to się zastanawiam czy powinno im się psa w ogóle dawać. Egzamin jak najbardziej + możliwość puszczania psa bez smyczy i ryzyka mandatu po egzaminie. Mogę od ręki iść zdawać.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: