![]() |
|
Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - Wersja do druku +- Zdrowiej - forum medycyny naturalnej i alternatywnej (https://zdrowiej.vegie.pl) +-- Dział: Profilaktyka (https://zdrowiej.vegie.pl/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Uzależnienia, problemy ze znalezieniem się w życiu, bezsenność etc (https://zdrowiej.vegie.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? (/showthread.php?tid=293) |
RE: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - tomakin - 05-26-2023 No niestety, tego się nie przeskoczy. Ale badania hormonów zrób, pełen profil. Brak popędu w tym wieku to coś mocno nie halo. RE: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - Temper - 05-26-2023 Zrobię po dziesiątym. Pilnuję budżetu. RE: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - tomakin - 05-26-2023 Znowu cytaty z czata w farmrpg ![]() I have been very pleasantly surprised how helpful and friendly the community in this game is. I started a couple weeks ago and have greatly enjoyed it. mentioned it to my therapist and she said how awesome it is to have a supportive community where you can help others and get excited about things together. It's been great for my mental health for sure. I've never seen a game community like this and I'm so thankful to have found you guys! RE: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - Temper - 05-26-2023 Ale miło. Nawet terapeuta pochwalił. No ciekawi mnie to. Rzucę okiem w weekend. Strona gry jakoś zachecajaco nie wygląda, ale to pewnie tylko pozory. Spytałem się Bing Chata, jakie badania hormonalne dla facetów poleca. No i wypisał mi ładną listę: Testosteron całkowity i wolny Estradiol Prolaktyna LH (hormon luteinizujący) FSH (hormon folikulotropowy) SHBG (globulina wiążąca hormony płciowe) DHEA-S (dehydroepiandrostendion siarczanowy) kortyzol TSH (hormon tyreotropowy) FT4 (tyroksyna wolna) RE: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - tomakin - 05-26-2023 To mocno specyficzna gra, może zniechęcać wyglądem, a może być najlepszą rzeczą, z jaką miało się kontakt. Kwestia tego, co kto lubi. No i bardziej na telefon, żeby sobie raz na kilka godzin zebrać "plony", zasiać, przepalić zebrane surowce. Badania fajne, tylko taki np kortyzol najlepiej badać testem prowokacji, bo zwykły poziom z krwi niekoniecznie pokaże to, co chciałoby się wiedzieć. Czasem poziom we krwi jest OK, ale problem to brak wytwarzania dużych dawek tego hormonu, gdy jest potrzebny, przez co w stanach zwiększonego zapotrzebowania jest niedobór, pomimo normalnego wyniku, bo normy we krwi są dla stanów normalnego zapotrzebowania. Podaje się środek prowokujący do produkcji nadmiaru i sprawdza, czy zadziałał. Podobnie DHEA, ale badanie powinno wykazać duże problemy, jeśli takie są. RE: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - Temper - 05-26-2023 Wygląd bez znaczenia. Najwięcej gier to ja pamiętam z lat 90 i wczesnych 00, a wiadomo, jak to wyglądało wtedy. I nawet lubiłem te wszystkie tycoony. Settlers 2, Transport Tycoon Deluxe, Sim City, Theme Hospital, Airline Tycoon, Theme Park Tycoon. No sporo tego było. No i jak na telefon to spoko, bo ja przy kompie to teraz tylko do nauki siedzę, a tak to całe życie cyfrowe przeniosłem na telefon. No i taki ośrodek mi jeszcze pokazał: https://www.psychiatrzy.warszawa.pl/naszeporadnie/poradnia-dla-osob-doroslych-z-zaburzeniami-ze-spektrum-autyzmu/ Kocham ChatGPT i Bing Chat. Oto objawy zaburzeń poziomu każdego z tych hormonów: Testosteron: utrata masy mięśniowej i siły, zmniejszenie libido, problemy z erekcją, zmniejszenie owłosienia ciała i twarzy, zmniejszenie kości i gęstości kości. Estradiol: problemy z erekcją, zmniejszenie libido, problemy z pamięcią i koncentracją, zmniejszenie kości i gęstości kości. Prolaktyna: problemy z erekcją, zmniejszenie libido, problemy z płodnością u mężczyzn. LH (hormon luteinizujący): niski poziom LH może powodować niski poziom testosteronu i problemy z płodnością u mężczyzn. FSH (hormon folikulotropowy): niski poziom FSH może powodować niski poziom testosteronu i problemy z płodnością u mężczyzn. SHBG (globulina wiążąca hormony płciowe): niski poziom SHBG może powodować niski poziom testosteronu i problemy z płodnością u mężczyzn. DHEA-S (dehydroepiandrostendion siarczanowy): brak objawów specyficznych dla niskiego poziomu DHEA-S. Kortyzol: zmęczenie, osłabienie mięśniowe, utrata masy mięśniowej i siły, bóle głowy, zaburzenia snu. TSH (hormon tyreotropowy): zmęczenie, osłabienie mięśniowe, przyrost masy ciała bez przyczyny, suchość skóry i włosów. FT4 (tyroksyna wolna): zmęczenie, osłabienie mięśniowe, przyrost masy ciała bez przyczyny, suchość skóry i włosów. Kurde, wszędzie ta potencja, płodność i mięśnie. A swoją drogą to sprawdzić sobie płodność i jakość nasienia też można. A jak jest wszystko ok, to na wszelki wypadek można je zamrozić. Koszt przechowywania to 400-500 zł rocznie. RE: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - Temper - 05-31-2023 Pomierzyłem się dzisiaj u koleżanki i wyszło mi 67 kg i 13,5 % tkanki tłuszczowej. Mam trochę wątpliwości, czy te magiczne urządzenia dobrze pokazują, no ale wychodzi mniej niż jeszcze 3 tygodnie temu, chociaż nic już nie robię. Tylko jestem w ruchu i nie jem tak dużo. Różnicę widać gołym okiem. Równo dwa lata temu było 90 kg. DNP i zapierdol zagranicą doprowadził mnie do tego. No i bez ćwiczeń i zbudowania masy, ale tym razem mięśniowej, lepiej już nie będzie, ale i tak jestem zadowolony, bo bycie ulanym, szczególnie na brzuchu, to zawsze był u mnie duży kompleks. Z dwojga złego wolę już być anorektyczny. Teraz ino zbadać to, co se wypisałem, żeby zbadać. https://mega.nz/file/jQ8zQDqS#qZwt8vYHJXUjVLUF9BwF3vZj5jSN-2xEnK_tgnpq38Q Wprowadziłem też zmiany w higienie włosów. Kupiłem derma roller i raz w tygodniu delikatnie walcuję sobie skórę głowy i twarz. Zwykłym szamponem myję tylko raz w tygodniu, drugi raz w tygodniu myję Nizoralem profilaktycznie, a jeśli potrzeba, to w pozostałe dni albo samą wodą, albo odżywką. Zobaczę, jak to wszystko się sprawdzi. Póki co łupież i zaczerwienienia nie wracają od dwóch miesięcy. RE: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - tomakin - 06-02-2023 W ogóle to kuźwa zjedz coś I jakieś takie uśmiechy ogarnij, nie wiem no, masz cierpienie milionów wypisane na twarzy, znacznie lepiej, gdy ma się wypisane jakby się miało właśnie powiedzieć puentę świetnego dowcipuhttps://pl.pinterest.com/pin/144115256795594067/ RE: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - Temper - 06-02-2023 Na lewym zdjęciu coś zjadłem, na prawym nie. ![]() To nie jest moja wyjściowa morda, to zdjęcie zrobione w środku nocy kiblu, nie zakładam wtedy nic wyjściowego. Na co dzień mam przećwiczone neutralne lub pozytywne twarze. https://mega.nz/file/SBkBwYZa#TJiZIqLDX26ZLSi9sC2eFfh0xZkl0RDqx4YnTChLEF0 RE: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - Nawaphon - 06-02-2023 Nie no, ale że Ty chciałeś przeszczep włosów robić z taką czupryną to masakra .
|