Zdrowiej - forum medycyny naturalnej i alternatywnej
Zapodaj coś o czym myślisz - Wersja do druku

+- Zdrowiej - forum medycyny naturalnej i alternatywnej (https://zdrowiej.vegie.pl)
+-- Dział: Cała reszta (https://zdrowiej.vegie.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Dział: Pogaduszki (https://zdrowiej.vegie.pl/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Wątek: Zapodaj coś o czym myślisz (/showthread.php?tid=100)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

RE: Zapodaj coś o czym myślisz - tomakin - 08-14-2025

Nie wierzę. To jest cholernie duży poziom komplikacji... a może nie tak duży?

RE: Zapodaj coś o czym myślisz - Temper - 08-15-2025

Trzeba poczekać na jakąś weryfikację tych rewelacji, bo to jednak Chiny i ich propaganda.
Już kilka lat temu zrobiono coś takiego na owcach, więc kto wie, jak to się rozwinęło.

RE: Zapodaj coś o czym myślisz - tomakin - 08-15-2025

Kurcze to nie jest tak, że organizm matki przekazuje jakieś przeciwciała, informacje genetyczne? Co innego prosta mieszanka substancji odżywczych, co innego informacje zakodowane w DNA.

RE: Zapodaj coś o czym myślisz - Temper - 08-15-2025

No właśnie też mnie to zastanawia. Chciałbym wierzyć, że nauka już to dawno rozpracowała, ale po prostu o większości rzeczy nie wiemy, bo były to tajne badania. Pozostaję miko wszystko sceptyczny. Gdyby to była jednak prawda, to w połączeniu z badaniami nad syntetyzowaniem DNA moglibyśmy zacząć hodowlę ludzi wyposażonych w określone cechy psychofizyczne do wykonywania konkretnych zawodów. A w wieku 60 lat zaprogramowane zejście za zawał, żeby nie obciążać systemu. Na Zachodzie byłby kwik, ale Chiny sobie nic z tego nie zrobią i wygrają w ten sposób dominację nad światem.
To nadal sci-fi, ale już nieco bliżej tego sci, niż fi.

RE: Zapodaj coś o czym myślisz - yugon - 08-15-2025

Ja już dawno o tym słyszalem, że Chińczycy jakoby potrafią stworzyć dziecko bez udziału matki, ale to tak trochę pod teorie spiskowe podchodziło. Tak z 5 lat temu o tym się dowiedziałem...

Faktycznie rozwiązałoby to kryzys demograficzny dotykający zasadniczo każdego cokolwiek znaczącego kraju...
A pomyślcie co by było jakby jeszcze opanowali inżynierie genetyczną i mogli sobie bez udziału kobiet tworzyć ludzi z określonymi cechami..

Zresztą już mówiłem o tym, że o ile taka inżynieria genetyczna byłaby droga to na zawsze by już stworzyło barierę nie do przebicia pomiędzy bogatymi,a biednymi. Bo jak wygrasz z miliarderem, który ma wymaksowaną pod sufit każdą cechę?

RE: Zapodaj coś o czym myślisz - neko1witek - 09-13-2025

Kurcze muszę trochę pospamować.
Ogólnie ostatnio jest na to ostry bum, tego typu filmy to viral na niespotykaną skalę, więc postanowiłem polecieć tym tropem.
Jako, że być może będę bezdomny za kilka tygodni, postanowiłem desperacko się rzucić na robienie takich filmików, to chyba jedyna szansa na zarobienie kasy w krótkim czasie.
Przebadałem temat i jest ciągle jeszcze modny a ludzie naprawdę na tym zarabiają kokosy.
Zapraszam na mój kanał do obejrzenia tego, subskrybowania oraz lajkowania :-)
Ale tylko jeżeli się podoba, bo ja mogę to obserwować godzinami.
https://youtu.be/QnwouB5sF84

RE: Zapodaj coś o czym myślisz - tomakin - 09-13-2025

masz suba, ale tak serio, nie sądzę, żeby zdanie "zarobienie kasy w krótkim czasie" dobrze oddawało rezultat robienia takich filmów Big Grin

RE: Zapodaj coś o czym myślisz - neko1witek - 09-14-2025

(09-13-2025, 09:04 PM)tomakin napisał(a): masz suba, ale tak serio, nie sądzę, żeby zdanie "zarobienie kasy w krótkim czasie" dobrze oddawało rezultat robienia takich filmów Big Grin

To w sumie dosyć proste, znacznie więcej zabiera mi czasu zrobienie takiego czegoś:
https://youtu.be/rYD9A2lbiGw
Bo to kilka godzin malowania.
Czy tego, bo to kilka dni montowania:
https://www.youtube.com/watch?v=fAkb35t2hIU

Z AI to dosyć proste. Wpierw przerabiasz pomysł na obrazek (czasem pierwsza próba jest od razu super), potem na animację (tutaj też pierwsza próba czasem jest w punkt). Przy dobrej organizacji pracy - robię 3 filmy dziennie raczej na luzie i to razem z promowaniem ich na socialach typu: Twitter, Instagram, linkedin, tumbrl, vk, facebook, tiktok.
A oprócz tego trading, trening i odpisywanie na maile. Trzeba tylko wstać o 6 rano :-) i jakoś leci.

RE: Zapodaj coś o czym myślisz - tomakin - 09-14-2025

Tzn no... to nie "w krótkim czasie" było osią mojej wypowiedzi Big Grin Bardziej chodziło o ten fragment z zamianą tego w pieniądze, szczególnie gdy co jakiś czas mówi się o całkowitej demonetyzacji filmów robionych w AI.

Zawsze możesz spróbować zrobić to samo z moimi anglojęzycznymi stronkami, połowa zysków z reklam Twoja. Tylko te zyski są naprawdę małe. W sensie, zysk z wyświetlenia strony na pewno jest dużo wyższy, niż z wyświetlenia filmu, ale obie te rzeczy wymagają dziesiątek tysięcy wizyt.

RE: Zapodaj coś o czym myślisz - neko1witek - 09-15-2025

(09-14-2025, 11:38 PM)tomakin napisał(a): Tzn no... to nie "w krótkim czasie" było osią mojej wypowiedzi Big Grin Bardziej chodziło o ten fragment z zamianą tego w pieniądze, szczególnie gdy co jakiś czas mówi się o całkowitej demonetyzacji filmów robionych w AI.

Zawsze możesz spróbować zrobić to samo z moimi anglojęzycznymi stronkami, połowa zysków z reklam Twoja. Tylko te zyski są naprawdę małe. W sensie, zysk z wyświetlenia strony na pewno jest dużo wyższy, niż z wyświetlenia filmu, ale obie te rzeczy wymagają dziesiątek tysięcy wizyt.

Tak jak pisałem już wcześniej, słabo się znam na promocji. Po prostu każdy film puszczam na każdym możliwym socialu. I tyle.
Wiem, że AI niby mają demonetyzować, ale to byłby bezsens, ponieważ to się w tak super sposób rozwija, że teoretycznie można zrobić naprawdę fajne rzeczy prawie na skalę holywoodzkich filmów. To nie jest proste, ale da się. Jak przerobię temat podstawowy to wrzucę tutaj co można zrobić przy nakładzie sporej pracy.
Ludzie już robią bardzo fajne animacje, które mają historię i trwają po kilka minut. Kiedyś to wymagało ogromnych kosztów, teraz jedynym kosztem to jest czas i dobry pomysł, trochę wiedzy o montażu obrazu i dźwięku i można sklecić normalną bajkę, a nawet film. I to na takim poziomie, że oczy wychodzą z orbit.