Zdrowiej - forum medycyny naturalnej i alternatywnej
Blog treningowy o wszystkim i o niczym - Wersja do druku

+- Zdrowiej - forum medycyny naturalnej i alternatywnej (https://zdrowiej.vegie.pl)
+-- Dział: Cała reszta (https://zdrowiej.vegie.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Dział: Pogaduszki (https://zdrowiej.vegie.pl/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Wątek: Blog treningowy o wszystkim i o niczym (/showthread.php?tid=375)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - neko1witek - 06-16-2025

(06-16-2025, 07:53 AM)Nawaphon napisał(a): Ja bym uważał. Myślę, że taki rodzaj obciążenia może zmieniać technikę biegu na bardziej nienaturalną i przez to powodować kontuzje. Wybrałbym kamizelkę jeśli już coś.

Ja równoważyłem treningi, zawsze tak robię, więc trochę biegania z ciężarkami, trochę bez itd. Kiedyś biegałem przebieżki, teraz np. bieg traktuję tylko jako spalanie kalorii, nie gonię już rekordów tak jak kiedyś. Biegnę z reguły tym samym tempem, a każde 500 metrów robię inne ćwiczenie oddechowe, inaczej też stawiam stopę co każde 500 metrów. 
Nikt mnie nie uczył techniki biegania, więc pewnie robię dużo błędów, ale... biegam już kilkanaście lat, a, że nie zniszczyłem sobie kolan, bioder i kręgosłupa, to może nie jest aż tak źle.

RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - yugon - 06-17-2025

https://x.com/Minister_Prawdy/status/1934836589332713727?t=w7Ice4GWKuRLI8yYEB94RQ

O kurwa, gratuluje odwagi tym, co to nagrywali, ja bym chyba narobił ze strachu jakbym coś takiego zobaczył nad Lublinem Big Grin

i elektrownia chyba gg

RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - Nawaphon - 06-17-2025

(06-16-2025, 06:14 PM)neko1witek napisał(a):
(06-16-2025, 07:53 AM)Nawaphon napisał(a): Ja bym uważał. Myślę, że taki rodzaj obciążenia może zmieniać technikę biegu na bardziej nienaturalną i przez to powodować kontuzje. Wybrałbym kamizelkę jeśli już coś.

...biegam już kilkanaście lat, a, że nie zniszczyłem sobie kolan, bioder i kręgosłupa, to może nie jest aż tak źle.

To znaczy, że w filmie o butach kłamałeś?  Smile

RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - tomakin - 06-17-2025

Nie no nie będę w tym raczej biegał, tylko chodził. Kamizelka chyba bardziej niszczy stawy niż takie coś, a przynajmniej na logikę powinna.

RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - yugon - 06-17-2025

Dzisiaj 2 serie tylko na nogi i na klatę 60 kg, ojciec już mi pomógł.

Tak, Tomakin możesz już szydzić, że czemu nie 40 serii...

edit. nie 4 serie bo była przerwa kilka dni i wolałem nie przedobrzyć.

RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - neko1witek - 06-17-2025

(06-17-2025, 10:29 AM)Nawaphon napisał(a):
(06-16-2025, 06:14 PM)neko1witek napisał(a):

...biegam już kilkanaście lat, a, że nie zniszczyłem sobie kolan, bioder i kręgosłupa, to może nie jest aż tak źle.

To znaczy, że w filmie o butach kłamałeś?  Smile

Z ciężarkami biegałem sporo lat temu, chyba z co najmniej 5 lat temu... a w filmie o butach jest mnóstwo kłamstw :-) ale faktycznie ostatnio kolana mi trochę siadły i nie wiem, czy to przez buty, czy przez coś innego. Miałem wiele lat spokoju z kolanami i trochę nawróciło, ale wziąłem się za masaż kolan i już po dwóch masażach jest znacznie lepiej.

RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - tomakin - 06-18-2025

No, idę odebrać obciążenia, właśnie przyszły do paczkomatu.

RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - tomakin - 06-18-2025

...jakie to cholerstwo wielkie jest

RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - yugon - 06-18-2025

Nie wiem jakie tam obciążenie kupiłeś, ale załóżmy, że ważysz 80 kg i dodasz do tego 10 kg to będzie w sumie 90 kg. Jak przejdziesz tak powiedzmy 4h spaceru to będą bardzo boleć stopy, nawet przy idealnych butach. W sensie spód stóp. I coś mi się wydaje, że spacer z takim obciążeniem może obciążać serce.

RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - yugon - 06-18-2025

Dzisiaj 8 serii na biceps i triceps, znowu 13,75 kg, jeszcze trochę potrenuję na tym obciążeniu, żeby stawy etc. się przygotowały na 15 kg. Do tego barki 4 serie po 8,75 kg.

Ostatnio nie spaceruje bo gorąco, a wciągnąłem się w plemiona i ciężko mi się przestawić na nocny tryb Big Grin