This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wypadanie włosów
Mam duży problem z wypadaniem włosów. Dodam, że dzieje się to od około 2 lat. Robiłem ostatnio badania krwi z 10 misięcy temu i wszystko było w normie. Fakt, że często chodze późno spać i mam nie regularny tryb życia międzyinnymi przez ciężkie studia na politechnice. Napewno to wpływa na reakcje stresowe. Dodatkowo 2 lata temu miałem epizody depresyjne i nerwice natręctw. Jeśli chodzi o lekarstwa jakie spożywałem to finapil i szampon DX-2 z zalecenia dermatologa. Obecnie od jakiegoś roku stosuje loxon max 50 mg w sprayu oraz różne suplementy: witamina d3 4000 jednostek, krzem z biotyną w tabletkach, magnez-magne B6 forte tabletki, żelazo Ascofer 23,2 jonów żelaza, tran z wątroby dorsza w tabletkach, witamina B-Complex w tabletkach, cynk w tabletkach.
     Przy takiej liczbie wspomagaczy to nie wiem czy tutaj nie jest bardziej sprawa hormonalna. Chociaż wypadanie włosów w wieku 23 lat to trochę za wcześnie. W każdym razie czym bym mógł się jeszcze ewentualnie wspomóc? Rozumiem, że całkowicie bezstresowy i regularny tryb życia z dnia na dzień nie przywróci mi utraconych włosów.
Odpowiedz
Jeśli to sprawa hormonalna, pomoże tylko lekarz, ewentualnie pewnie jakieś suple, ale to tylko jeśli będzie DOKŁADNIE wiadomo, że to hormony i jakie konkretnie hormony. Hormonów przez forum nie zbadasz.

A póki co zrób badania - morfologia z pełnym rozmazem, TSH, ferrytyna, przy okazji aspat, alat, kreatynina, elektrolity i wapń. Jeśli to coś związanego z niedoborami, powinno wyjść.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości