Liczba postów: 11
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Dziękuję.Czy inpzytol też byłby dobry na stany lękowe?Jeśli tak to jakie dawki?
Mój główny problem to agorafobia ,stany somatyczne,zawroty głowy
Liczba postów: 5,542
Liczba wątków: 19
Reputacja:
57
Testuj kilka rzeczy naraz, nie wszystkie, bo nie będziesz wiedzieć, co pomogło.
Zacznij od mieszanki selen / magnez / D3 / lizyna, bo to najczęściej jest przyczyną, a jak nie ma dużej zmiany w ciągu miesiąca, testuj kolejne rzeczy. Na stronce o nerwicy jest opisane, jak dokładnie to robić żeby miało sens.
Reputacja:
0
Kupiłam teraz selen+cynk,omega i cytrynian magnezu.Dziekuje za rady
Reputacja:
0
Ten selen +cynk mam dawkę cynk 15 mg a selen 200 ile tab brać dziennie żeby nie przedawkowac?
Reputacja:
57
Nie przedawkujesz tego tak łatwo, tu bardziej chodzi o kumulację dawki, czyli ile przyjmie się tego W SUMIE Selenu można tak 400-600 mcg przez miesiąc, po tym czasie organizm powinien być wysycony i jak nie pomoże, to nie pomoże, czyli nie było niedoboru. Ewentualnie wtedy można uzupełnić magnez, bo jak jest niedobór selenu, magnez nie przenika do komórek i uzupełnianie mija się z celem.
Cynk 3 razy dziennie można brać taką tabletkę przez miesiąc, góra dwa, potem jeśli chce się w to dalej bawić, trzeba włączyć do terapii większe dawki miedzi.
Liczba postów: 450
Liczba wątków: 82
Reputacja:
5
brałem przez lata nieokreślone dawki cynku i miedzi, jak sprawdzić, czy nie wypłukałem jednego drugim?
Reputacja:
57
08-15-2021, 11:45 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-15-2021, 11:45 PM przez tomakin.)
Lecytynę lepiej na wagę kupować, bo to grosze kosztuje, a w tabletkach majątek zapłacisz. Powinno się jakieś 15 gramów dziennie, przez miesiąc, może dwa. Jak przez taki czas nie pomoże, to nie pomoże.
A jak sprawdzić, czy się wypłukało miedź albo cynk, to sam chciałbym wiedzieć.
Reputacja:
57
Z miedzią pytanie na czasie, bo właśnie się nad tym (po raz kolejny) zastanawiam. Znowu mam podejrzenie, że sobie miedź wypłukałem, zacząłem brać, ale nadmiar miedzi jest dość mocno szkodliwy.
Chyba w końcu skuszę się na badanie ceruloplazminy (czy jak to się odmienia), to w miarę dobrze pokazuje, ile jest miedzi w organizmie.