This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niskie Neutrofile na diecie wegetariańskiej
(01-14-2022, 09:31 AM)Nawaphon napisał(a): Hm... kto wie, ale w diecie mam z reguły przynajmniej 200% zapotrzebowania, nie wystarczy to do ewentualnego odbudowania zasobów? Nawet jeśli zajmie to więcej czasu niż z suplementacją? Z czasem nauczyłem się bardziej kierować reakcjami organizmu niż teorią - a bardzo nie lubię tych zmian samopoczucia po miedzi.

Tutaj ciekawe małe badanie Swoją drogą (Wiem, że też sam oddawałeś krew) - gdzie u wielokrotnych dawców był w porównaniu do osób pierwszy raz oddających krew, niższy poziom cynku i wyższy poziom miedzi, w osoczu (Nie wiem jak się to ma do ogólnych zasobów w organizmie)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6612229/

Nie sugerowałbym się tak na 100% Cronometrem. Używam go codziennie od kilku lat. On podaje wartości jakie niby są w danym produkcie, ale nie zawsze tak jest.
Chyba, że kupujesz organiczne jedzenie z pewnego źródła, ale i wtedy nie jest chyba to do końca wiarygodne. Ja bardziej używam go do liczenia kalorii, choć czasem z ciekawości sprawdzam co niby mi brakuje, a czego mam za dużo. Ale ogólnie raczej traktuję go jako licznik kalorii.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Niskie Neutrofile na diecie wegetariańskiej - przez neko1witek - 01-14-2022, 05:59 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości