Liczba postów: 114
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Witam,
Mam nadzieję, że będziesz mi mógł pomoc.
Od 13 lat choruje na agorafobie oczywiście walczę z tym choć czasem schowała bym się przed ludźmi bo należę do ludzi nieśmiałych i ciężko nawiązać mi kontakt.
Problem mam również z nerwami , tzn szybko się denerwuje a zawsze byłam spokojna osoba. Nawet zastanawiałam się czy nie zacząć palić,bo może to by mi pomogło, nie wiem(rzuciłam 10lat temu).Jak mogę sobie pomóc? Dziękuję za informację.
Liczba postów: 450
Liczba wątków: 82
Reputacja:
5
Nie jestem tomakinem, ale gorąco polecam medytację.
Po prostu raz dziennie nastawiasz stoper na 20 minut, siadasz gdzieś gdzie możesz się oprzeć, zamykasz oczy i z wyprostowanym kręgosłupem, szczególnie w odcinku dolnym, obserwujesz swój oddech, koncentrując się na okolicach poniżej pępka. Gdy do głowy przyjdzie ci jakaś myśl, to, gdy zdasz sobie z tego sprawę, po prostu skieruj uwagę z powrotem na oddech. Dobrze robić to rano. Bardzo opłaca się robić to każdego dnia, efekt jest kumulatywny.
Reputacja:
5
Mam taurynę po terminie pół roku. Jeść? Jak kilka kropel wody wpadło do niej to nic się nie stało?
Liczba postów: 4,570
Liczba wątków: 19
Reputacja:
56
pół roku po terminie? ja mam niektóre suple 10 lat po terminie. I jem, no chyba że już śmierdzą.
Reputacja:
5
10-04-2020, 05:41 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-16-2020, 07:39 PM przez NICE.)
Da się badaniem sprawdzić poziom B12 w ciele? Którym badaniem? Pamiętam, że poziom "powyżej 500" jest optymalny.
Reputacja:
5
Czy branie suplementów miedzi, cynku itp. nie powoduje niebezpiecznie szybkiego przechodzenia danego pierwiastka do krwi? Pierwiastki z jedzenia przechodzą do krwi chyba znacznie wolniej.