03-23-2023, 12:13 PM
Niech jeszcze tylko zaczną produkować bezsmakową spirulinę...
Szybkie pytania
|
03-23-2023, 12:13 PM
Niech jeszcze tylko zaczną produkować bezsmakową spirulinę...
03-23-2023, 12:15 PM
Tabletkową produkują i da się to jakoś ogarnąć.
03-23-2023, 12:19 PM
Faktycznie na Allegro widzę tabletki. Kiedyś brałem w proszku, to ciężko to było przełknąć nawet gdy dodałem tylko jedną łyżeczkę do szejka. Jakbym muł z dna jeziora zjadał.
Spirulina ma całkiem fajne badania, niby potwierdzające jej działanie, ale jak się w nie wczytasz, to wychodzi, że zazwyczaj testowali w jakiejś niedożywionej dziurze w Afryce czy innej rosji, gdzie ludzie psy z głodu jedzą i każda dodatkowa porcja jedzenia wykaże super hiper działanie poprawiające stan zdrowia.
Nie mówię, że na pewno nie działa, ale trzeba patrzeć na wyniki z odpowiedniej perspektywy. Kurcze mam jeszcze w szafie słoik tych tabletek, ile to już... z 10 lat tam leży. A, pamiętaj, że to musi być ze 20 gramów dziennie, żeby były jakieś widoczne efekty, już nie pamiętam ile w tych badaniach stosowali ale jakoś tego rzędu.
03-27-2023, 02:43 AM
Jeśli zrobisz na nim wszystko, co chcesz zrobić, to chyba dobry... mi wyciąg przydałby się do jednej jedynej rzeczy, mięśnie pleców, czyli ruch z góry na dół zaczynając od poziomu oczu. Plecy dość ciężko izolować, prawie zawsze jest tam zaangażowany biceps, a jeśli jest mocniejszy, to sam robi całą robotę. Jedyna naprawdę dobra i wygodna izolacja to ruch prostą ręką w dół, takie odwrotne heilowanie.
05-26-2023, 01:24 PM
Z BCAA w końcu (z powodów finansowych) zrezygnowałem, ale biorąc 5 gram kreatyny (Nawet nie każdy dzień) rano i 5 gram kolagenu wieczorem czuję się jak na dopingu. Trenuję prawie codziennie, uczucia zmęczenia brak, dokładam obciążenia z treningu na trening - i jeszcze bardzo dobrze śpię (Chociaż budzę się z uczuciem depresji, dlatego też pytałem ostatnio o serotoninę. Po śniadaniu przechodzi).
Jednak jest różnica, przynajmniej przy nisko-białkowej diecie (Głównie) wegańskiej.
05-26-2023, 05:51 PM
No kreatyna to wyczepista rzecz, jeśli chodzi o energię, ale nie przez jej działanie na mięśnie, tylko na mózg. Jeden ze skuteczniejszych nootropów.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|