This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szybkie pytania
Niech jeszcze tylko zaczną produkować bezsmakową spirulinę...
Odpowiedz
Tabletkową produkują i da się to jakoś ogarnąć.
Odpowiedz
Faktycznie na Allegro widzę tabletki. Kiedyś brałem w proszku, to ciężko to było przełknąć nawet gdy dodałem tylko jedną łyżeczkę do szejka. Jakbym muł z dna jeziora zjadał.
Odpowiedz
Spirulina ma całkiem fajne badania, niby potwierdzające jej działanie, ale jak się w nie wczytasz, to wychodzi, że zazwyczaj testowali w jakiejś niedożywionej dziurze w Afryce czy innej rosji, gdzie ludzie psy z głodu jedzą i każda dodatkowa porcja jedzenia wykaże super hiper działanie poprawiające stan zdrowia.

Nie mówię, że na pewno nie działa, ale trzeba patrzeć na wyniki z odpowiedniej perspektywy.

Kurcze mam jeszcze w szafie słoik tych tabletek, ile to już... z 10 lat tam leży.

A, pamiętaj, że to musi być ze 20 gramów dziennie, żeby były jakieś widoczne efekty, już nie pamiętam ile w tych badaniach stosowali ale jakoś tego rzędu.
Odpowiedz
Jeśli zrobisz na nim wszystko, co chcesz zrobić, to chyba dobry... mi wyciąg przydałby się do jednej jedynej rzeczy, mięśnie pleców, czyli ruch z góry na dół zaczynając od poziomu oczu. Plecy dość ciężko izolować, prawie zawsze jest tam zaangażowany biceps, a jeśli jest mocniejszy, to sam robi całą robotę. Jedyna naprawdę dobra i wygodna izolacja to ruch prostą ręką w dół, takie odwrotne heilowanie.
Odpowiedz
Z BCAA w końcu (z powodów finansowych) zrezygnowałem, ale biorąc 5 gram kreatyny (Nawet nie każdy dzień) rano i 5 gram kolagenu wieczorem czuję się jak na dopingu. Trenuję prawie codziennie, uczucia zmęczenia brak, dokładam obciążenia z treningu na trening - i jeszcze bardzo dobrze śpię (Chociaż budzę się z uczuciem depresji, dlatego też pytałem ostatnio o serotoninę. Po śniadaniu przechodzi).
Jednak jest różnica, przynajmniej przy nisko-białkowej diecie (Głównie) wegańskiej.
Odpowiedz
No kreatyna to wyczepista rzecz, jeśli chodzi o energię, ale nie przez jej działanie na mięśnie, tylko na mózg. Jeden ze skuteczniejszych nootropów.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości