03-22-2023, 07:41 AM
Właśnie dlatego pytam tutaj

Szybkie pytania
|
03-22-2023, 07:41 AM
Właśnie dlatego pytam tutaj
![]()
03-22-2023, 12:03 PM
(03-22-2023, 07:41 AM)munieslaw napisał(a): Właśnie dlatego pytam tutaj Co do efajek, to różnie z tym bywa. Ja rzuciłem dzięki nim palenie, choć zupełnie tego nie chciałem. Wpierw paliłem smaki przypominające fajki, ale potem mnie wciągnęło w inne, które były boskie, genialne i palenie dawało niesamowitą rozkosz. Ale paliłem coraz mniej, bo jakoś mózg mi zapomniał o nikotynie a traktował to jako jakąś przyjemność, która po czasie już tak nie cieszyła. Aż w końcu nie chciało mi się już dla tej przyjemności wychodzić z domu, aby zapalić i olałem to całkowicie :-). Ale to wiesz... może zadziałać u jednej osoby, a u drugiej jeszcze zwiększyć nałóg. Nie wiem jak Twoja starsza na to zareaguje.
03-22-2023, 05:33 PM
Planuję kupić Kreatynę - bo chciałbym trochę podkręcić intensywność treningu i spróbować osiągnąć parę celi w treningu siłowym. Kreatyny nie brałem od lat, a pamiętam kiedyś fajne rezultaty. Też czerwonego mięsa nie jem w ogóle, ogólnie mięso nie częściej niż raz na 2 tygodnie - więc w diecie nie mam jej praktycznie w ogóle.
Teraz pytanie, jeśli Tomakin znajdzie czas - bo te wszystkie bardziej złożone relacje "Go over my head" jak to mawiają Amerykanie. Czy mając dietę o ogólnie niskiej podaży białka (40-50 gramów dziennie), biorąc kreatynę, powinienem może coś do tego dorzucić, tak żeby nie było jakiegoś ograniczającego czynnika, czy wąskiego gardła? Szczególnie tutaj chodzi mi o aminokwasy, bo jeśli chodzi o witaminy i minerały to tutaj bardziej monitoruję, żeby nie było żadnych niedoborów. Dzięki!
03-22-2023, 06:07 PM
(03-22-2023, 12:03 PM)neko1witek napisał(a):https://uzaleznienia.naturalneleczenie.c...otyna.html(03-22-2023, 07:41 AM)munieslaw napisał(a): Właśnie dlatego pytam tutaj I tam masz: Cytat:[font="Open Sans", sans-serif]E-papierosy są praktycznie w ogóle nieszkodliwe. Koncerny nikotynowe rozpowszechniają fałszywe informacje o problemach zdrowotnych, ludzie to powtarzają, bo bronią swojego uzależnienia, ale to są bzdury. Jedyny chyba niebezpieczny aspekt to to, że wciągamy gorące powietrze, co powoduje lekkie oparzenia w jamie ustnej, ale identycznie robimy paląc normalnego papierosa. Nikotyna jako taka jest niemal nieszkodliwa, nie zwiększa ryzyka nowotworów. Za to odpowiadają inne składniki dymu.[/font]Jak ma jej to oszczędzić zdrowie i jakieś 12k zł rocznie to wybór jest oczywisty. Ja wiem, że ona nie rzuci papierosów do końca życia, ale lepiej wybrać "mniejsze zło".
03-22-2023, 10:43 PM
Nawa, kup po prostu BCAA do tej kretki, mam ostrovit w proszku 2-1-1 i jest zjadliwy, cenowo też jedna z najlepszych ofert obecnie.
Co do efajek są jakieś pojedyncze doniesienia, że mogą szkodzić, ale to trzeba na spokojnie poczekać, aż ktoś to solidnie rozpracuje.
03-22-2023, 10:47 PM
To chyba rzetelna analiza dotycząca e-papierosów.
https://www.youtube.com/watch?v=-89d4kuo3D4
03-22-2023, 10:52 PM
o jasne, już się rozpędziłem, żeby film na jutubie oglądać
03-22-2023, 11:44 PM
No niestety większość takich rzeczy jest na youtube, bo więcej jest ludzi, co wolą obejrzeć, niż przeczytać.
03-23-2023, 11:39 AM
Dzięki Tomakin, tak zrobię. Tam smak dla mnie bez znaczenia, zawsze wszystko biorę bezsmakowe - na "chlup" jak Ty to kiedyś pisałeś ).
03-23-2023, 12:11 PM
No właśnie bezsmakowe są OK, raz kupiłem bcaa z jakimiś dodatkami smakowymi, musiałem wywalić
![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|