This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szybkie pytania
Właśnie dlatego pytam tutaj Big Grin
Odpowiedz
(03-22-2023, 07:41 AM)munieslaw napisał(a): Właśnie dlatego pytam tutaj Big Grin

Co do efajek, to różnie z tym bywa. Ja rzuciłem dzięki nim palenie, choć zupełnie tego nie chciałem.
Wpierw paliłem smaki przypominające fajki, ale potem mnie wciągnęło w inne, które były boskie, genialne i palenie dawało niesamowitą rozkosz.
Ale paliłem coraz mniej, bo jakoś mózg mi zapomniał o nikotynie a traktował to jako jakąś przyjemność, która po czasie już tak nie cieszyła.
Aż w końcu nie chciało mi się już dla tej przyjemności wychodzić z domu, aby zapalić i olałem to całkowicie :-).
Ale to wiesz... może zadziałać u jednej osoby, a u drugiej jeszcze zwiększyć nałóg.
Nie wiem jak Twoja starsza na to zareaguje.
Odpowiedz
Planuję kupić Kreatynę - bo chciałbym trochę podkręcić intensywność treningu i spróbować osiągnąć parę celi w treningu siłowym. Kreatyny nie brałem od lat, a pamiętam kiedyś fajne rezultaty. Też czerwonego mięsa nie jem w ogóle, ogólnie mięso nie częściej niż raz na 2 tygodnie - więc w diecie nie mam jej praktycznie w ogóle.
Teraz pytanie, jeśli Tomakin znajdzie czas - bo te wszystkie bardziej złożone relacje "Go over my head" jak to mawiają Amerykanie. Czy mając dietę o ogólnie niskiej podaży białka (40-50 gramów dziennie), biorąc kreatynę, powinienem może coś do tego dorzucić, tak żeby nie było jakiegoś ograniczającego czynnika, czy wąskiego gardła? Szczególnie tutaj chodzi mi o aminokwasy, bo jeśli chodzi o witaminy i minerały to tutaj bardziej monitoruję, żeby nie było żadnych niedoborów.
Dzięki!
Odpowiedz
(03-22-2023, 12:03 PM)neko1witek napisał(a):
(03-22-2023, 07:41 AM)munieslaw napisał(a): Właśnie dlatego pytam tutaj Big Grin

Co do efajek, to różnie z tym bywa. Ja rzuciłem dzięki nim palenie, choć zupełnie tego nie chciałem.
Wpierw paliłem smaki przypominające fajki, ale potem mnie wciągnęło w inne, które były boskie, genialne i palenie dawało niesamowitą rozkosz.
Ale paliłem coraz mniej, bo jakoś mózg mi zapomniał o nikotynie a traktował to jako jakąś przyjemność, która po czasie już tak nie cieszyła.
Aż w końcu nie chciało mi się już dla tej przyjemności wychodzić z domu, aby zapalić i olałem to całkowicie :-).
Ale to wiesz... może zadziałać u jednej osoby, a u drugiej jeszcze zwiększyć nałóg.
Nie wiem jak Twoja starsza na to zareaguje.
https://uzaleznienia.naturalneleczenie.c...otyna.html
I tam masz: 
Cytat:[font="Open Sans", sans-serif]E-papierosy są praktycznie w ogóle nieszkodliwe. Koncerny nikotynowe rozpowszechniają fałszywe informacje o problemach zdrowotnych, ludzie to powtarzają, bo bronią swojego uzależnienia, ale to są bzdury. Jedyny chyba niebezpieczny aspekt to to, że wciągamy gorące powietrze, co powoduje lekkie oparzenia w jamie ustnej, ale identycznie robimy paląc normalnego papierosa. Nikotyna jako taka jest niemal nieszkodliwa, nie zwiększa ryzyka nowotworów. Za to odpowiadają inne składniki dymu.[/font]

[font="Open Sans", sans-serif]Czyli mamy e-papierosa, który jest kilkukrotnie tańszy i praktycznie nieszkodliwy. Jeśli ktoś wybiera klasycznego ponad to, cóż… nie mi oceniać.[/font]
Jak ma jej to oszczędzić zdrowie i jakieś 12k zł rocznie to wybór jest oczywisty. Ja wiem, że ona nie rzuci papierosów do końca życia, ale lepiej wybrać "mniejsze zło".
Odpowiedz
Nawa, kup po prostu BCAA do tej kretki, mam ostrovit w proszku 2-1-1 i jest zjadliwy, cenowo też jedna z najlepszych ofert obecnie.

Co do efajek są jakieś pojedyncze doniesienia, że mogą szkodzić, ale to trzeba na spokojnie poczekać, aż ktoś to solidnie rozpracuje.
Odpowiedz
To chyba rzetelna analiza dotycząca e-papierosów.
https://www.youtube.com/watch?v=-89d4kuo3D4
Odpowiedz
o jasne, już się rozpędziłem, żeby film na jutubie oglądać
Odpowiedz
No niestety większość takich rzeczy jest na youtube, bo więcej jest ludzi, co wolą obejrzeć, niż przeczytać.
Odpowiedz
Dzięki Tomakin, tak zrobię. Tam smak dla mnie bez znaczenia, zawsze wszystko biorę bezsmakowe - na "chlup" jak Ty to kiedyś pisałeś ).
Odpowiedz
No właśnie bezsmakowe są OK, raz kupiłem bcaa z jakimiś dodatkami smakowymi, musiałem wywalić Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości