This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić?
Raty też muszą być spłacane opodatkowaną forsą, myślisz że US nie zdziwi, że od tak masz 500k zł na nadpłatę kredytu? Jak Twój kuzyn tak zrobił, to wkrótce będzie w pierdlu, bez mieszkania, z dowaloną karą 75% wartości kredytu.

Druga sprawa to to, czy warto nadpłacać kredyt przy tej inflacji.
Odpowiedz
Jak dostałeś kredyt na mieszkanie i masz go cały czas aktywny, to masz też podkładkę. Bank nie zgłasza nadpłat do US, więc US nie wie, ile kredytu jest już spłacone. Serio dużo ludzi tak robi.

Kuzyn jest akurat najbardziej ogarnięty z całej mojej rodziny, jako jedyny przełamał mentalność biedaka nieudacznika. Ma żonę, dzieci, rozkręcił dużą firmę, ma trochę domów, działek i mieszkań, samochody w leasingu. Rzadko się z nim widuję, ale jak już, to zwykle ufam jego radom.

W każdym razie mi nie grozi ani kupowanie mieszkania za gotówkę, ani kombinowanie z umowami, ani nadpłacanie kredytu. Powoli chcę zabezpieczać swoją przyszłość.
Odpowiedz
O to ciekawe, nie wiedziałem, że tak można. Tzw. "loophole". Jednak sprawdziłbym ponad wszelką wątpliwość czy to legalne.
Odpowiedz
Lepiej wszystko trzy razy sprawdzać, tym bardziej, że jestem tylko randomem z internetu, który może gadać głupoty. Niemniej na swoje potrzeby analizowałem różne możliwości i dowiadywałem się tu i tam, jak robią ludzie, którzy z kasą nie mają problemu.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości