This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Witaminą a ciąg dalszy
Hmmm
Żelazo 186,6
Ferrytyna 33,40

Wit d 22,5

B12 247
Magnez 0,84
Odpowiedz
Zdrowaś dziewczyno, nic się się od witaminy A nie stało.
...ale powiem Ci, że ja się dużo lepiej czują po podniesieniu Ferrytyny tak od około 20 do poziomu 50+ (Może już wyżej dawno nie testowałem), więc o tym możesz porozmawiać z jakimś lekarzem.
Odpowiedz
Lekarka mi powiedziała, że te dawki, które wzięłam witaminy a to są śmieszne dawki. Sad

(01-25-2023, 08:02 PM)Nawaphon napisał(a): Zdrowaś dziewczyno, nic się się od witaminy A nie stało.
...ale powiem Ci, że ja się dużo lepiej czują po podniesieniu Ferrytyny tak od około 20 do poziomu 50+ (Może już wyżej dawno nie testowałem), więc o tym możesz porozmawiać z jakimś lekarzem.

A czym się je podnosi? Wypadlalobytez d3 i b12 podnieść, ale nie wiem ile b12 odważę się przedawkowywac.
Odpowiedz
(01-25-2023, 08:20 PM)Klamimi napisał(a): Lekarka mi powiedziała, że te dawki, które wzięłam witaminy a to są śmieszne dawki. Sad
 No to dobrze, mądra lekarka. Spytaj ją też o ferrytynę, na pewno pomoże. Ja nie chcę doradzać przez internet.
Odpowiedz
(01-25-2023, 08:33 PM)Nawaphon napisał(a):
(01-25-2023, 08:20 PM)Klamimi napisał(a): Lekarka mi powiedziała, że te dawki, które wzięłam witaminy a to są śmieszne dawki. Sad
 No to dobrze, mądra lekarka. Spytaj ją też o ferrytynę, na pewno pomoże. Ja nie chcę doradzać przez internet.

Jesteś doradcą tomakina?

Tomakin, przepraszam Cię. Odblokuj mnie, bo mi smutno. Przy następnym ataku możesz mnie zablokować ponownie.
Odpowiedz
nic nie odblokuję, póki się nie ogarniesz, a w ogóle to teraz idę spać

(człowieku oszalałeś, chcesz przez następne pół roku wysłuchiwać, że ją zabiłeś, bo zjadła 2 tabletki żelaza i teraz pewnie dostała przez to raka?)
Odpowiedz
Wyślij mi tą witaminę A konkretną co masz i ja ją sobie zjem, wybawię Cię z problemu. Mogę nawet filmik nakręcić jak otwieram paczkę i łykam.
Odpowiedz
Słuchajcie, a czy może befotiamina mogła mi zaszkodzić?

Hege, bo teraz zauważyłam, że brałam jednocześnie b complex, gdzie b1 było 3mg i do tego benfotiamina 100mg. Mogło mieć to na coś wpływ?
Odpowiedz
A masz takie dylematy jak np. jesz kebaba/pizze? Słuchaj, nie dostałaś raka od kilku witamin, to jest niewyobrażalny ból fizyczny, którego nawet fentanyl nie znieczuli. Ból byłby tak wielki, że miałabyś problem ze złapaniem oddechu.

A poza tym to wyluzuj, umrzesz to umrzesz, wielkie halo.
Odpowiedz
Czemu wy bronicie tomakina?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości