This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CHAD
Witam wszystkich. Jestem nowa na tym forum. Wcześniej czytałam i korzystałam ze strony naturalneleczenie.com.pl. Dramatycznie poszukuję ratunku dla mojego dwudziestoletniego syna, który najprawdopodobniej pogrąża się w chorobie afektywnej dwubiegunowej. Piszę „najprawdopodobniej” ponieważ syn odmawia jakiejkolwiek konsultacji lekarskiej czy zrobienia badań. Akceptuje natomiast proponowane mu suplementy. Pomóżcie proszę.
Odpowiedz
Tak bez żadnej diagnozy, bez żadnej wiedzy o sytuacji i na dodatek na zasadzie głuchego telefonu... nie wróżę sukcesu.

Można spróbować większe dawki omega 3, można antyoksydanty, ogólnie wszystko to, co jest wypisane na stronie o depresji

https://depresja.naturalneleczenie.com.pl/

ale to wszystko przy założeniu, że to faktycznie jakieś problemy z układem nerwowym, a nie na przykład uzależnienie od internetu czy nawet eksperymenty z narkotykami.
Odpowiedz
(10-16-2022, 08:08 PM)Stokrotka napisał(a): Witam wszystkich. Jestem nowa na tym forum. Wcześniej czytałam i korzystałam ze strony naturalneleczenie.com.pl. Dramatycznie poszukuję ratunku dla mojego dwudziestoletniego syna, który najprawdopodobniej pogrąża się w chorobie afektywnej dwubiegunowej. Piszę „najprawdopodobniej” ponieważ syn odmawia jakiejkolwiek konsultacji lekarskiej czy zrobienia badań. Akceptuje natomiast proponowane mu suplementy. Pomóżcie proszę.

Bardzo przepraszam, może coś źle wybrałam (nie jestem obeznana z forami, to był mój pierwszy post w życiu), nie miałam w żadnym razie zamiaru „bawić się” w głuchy telefon. Prawdę mówiąc nie wiem, co mogłabym napisać, żeby oddać powagę sytuacji. Moj ojciec chorował na schizofrenie, ja mam zdiagnozowana nerwice. Syn mieszka sam zagranicą. Był pełnym życia, wesołym, dobrze zorganizowanym chłopakiem. Od jakiegoś czasu wszystko mu się nie klei. Przestał pracować, ale nie chce wrócić do domu. Kilka miesięcy temu miał problemy żeby rano wstawać z łóżka, miał zawroty głowy, jak twierdził, z powodu niskiego ciśnienia. Szukał pomocy w kawie, której -de facto- prawie nie wypijał. Nie był też w stanie realizować tego co sobie zaplanował.Obecnie jest bardzo nerwowy, rozdrażniony, często mocno nieprxyjemny, ale tez łatwo się ekscytuje, ma problemy ze snem. Wiem, że palił i pali „trawę” żeby się odprężyć Przeczytałam wiele o różnych zaburzeniach i informacje jakie znalazłam na temat CHAD najbardziej pasują do jego zachowań. Udało mi się namówić go do przyjmowania kwasów Omega3, ale ponieważ jest wegetarianinem to są to kwasy pochodzące z alg, w dawce DHA 1000 mg na dobę? O ile się orientuje syn przyjmuje tez witaminy B (w tym niacyne 500 mg), magnez i tryptofan (nie znam dawek)
Odpowiedz
Z tym głuchym telefonem chodzi o to, że to nie on pyta, tylko ktoś kto potem coś mu przekaże, może dobrze, może źle, zazwyczaj jak potem słyszę, co "pacjent" robił po takich poradach przekazanych przez kogoś, to za głowę się łapię, często to nic kompletnie nie ma wspólnego z tym, co powinien zrobić i co próbowałem przekazać.

Niech może zacznie od zestawu badań ze stronki o depresji, w tym homocysteinę niech zbada.
Odpowiedz
Dziękuję bardzo za podpowiedź. Postaram się go namówić na zrobienie tych badań, choc jak na razie to odmawiał zarówno wszelkich kontaktów z lekarzami, jak i badań.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości