Używamy technologii takich jak pliki cookie do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Robimy to w celu poprawy komfortu przeglądania strony i wyświetlania spersonalizowanych reklam. Zgoda na te technologie pozwoli nam na przetwarzanie danych takich jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. O stosowanych plikach cookies można przeczytać tutaj. Jeśli nie zgadzasz się na stosowanie plików cookies, opuść serwis.
Też mam idealne wyniki badani. Sod potas wapń magnez farrytyna są idealne. A i tak mam drgania mięśni, serca. Zmęczenie . Szybkie bicie serca. Kłócie w okolicy serca.I oczywiście nerwicę lękową. Czy mogę brać magnez skoro wapń i potas są w górnej granicy normy?
Na pewno tylko infekcja? Jeśli tak, to spokojnie możesz brać suple, ale wysoki potas pojawia się przy zniszczonych nerkach, lekarz mógł wyniki pomylić z infekcją. Już miałem na forum taki przypadek.
Właśnie mijają 3 tygodnie suplementacji. Niestety żadnych konkretnych zmian nie zauważyłem. Nadal towarzyszą mi drgania mięśni, nerwowość, stany lękowe i depresyjne. Przez te 3 tygodnie brałem:
B1 100mg
b6 50mg
b complex (skład wrzucam poniżej) przez 2 tyg 1 kapsułka dziennie, ostatni tydzień 3 dziennie
chrom 200mcg
cynk 2x 15mg z dwiema przerwami 2-3 dni kiedy brałem miedź 2mg
selen 200mcg
tauryna 2x1000mg
cytrynian potasu 2x3g
mleczan magnezu 2x1000mg
wapń 500-1000mg
2 tabletki suplementu kfd vitapak+ którego skład też wrzucam niżej
Na ta chwile chciałem suplementować:
mleczan magnezu 2x1000mg
wapń 1000mg
cytrynian potasu 2x3g
suplement vitapak +
witamina D3 1000IU
witamina K2 mk4 100mcg
witamina A 25000IU
witamina E 400IU
bor 3-5mg
lit 5mg
Po 3 tyg w kolejnym etapie
magnez
wapn
vitpak
d3 2000IU
k2
omega 3 2x1000mg EPA
lecytyna 10-20g
typtofan 1g
lizyna 2g
olej z wiesiołka 10ml
Chciałem to rozbić na 2 etapy ponieważ dość kłopotliwe jest dla mnie zażywanie takiej ilości suplementów przez dzień. Czy coś zmienić, czy to dobra strategia ?
Kurcze no, nie znamy przyczyny, takie drgania mięśni mogą być wywołane na przykład zatruciem pestycydami. Albo jakimś metalem ciężkim. Może to być oczywiście "tylko" nerwica, ale w takim wypadku suple powinny dość mocno pomóc już jakiś czas temu.
A weź, jeśli znasz angielski, wyszukaj w necie objawy podwyższonej serotoniny i zobacz, czy się nie zgadzają. Szczególnie czy nie masz wychodzących, czerwonych plam na górze klatki piersiowej.
Z angielskim u mnie średnio ale z tego co przeczytałem na polskich stronach odnośnie niedoboru i nadmiaru serotoniny to raczej bliżej mi do objawów niedoboru. Będę próbował dalej z tymi suplami, pytanie czy odstawiać już to co brałem i mogę brać teraz w takiej formie jak pisałem ?
Niedobór serotoniny łatwo pomylić z setką innych rzeczy, ale mi chodzi o to, że nadmiar powoduje zarówno takie "skakanie" mięśni jakie opisujesz, jak i stany lękowe. Oprócz tego będzie też podwyższona temperatura ciała, podwyższone ciśnienie krwi, nadmierna potliwość, rozszerzone źrenice, wysokie tętno.
Problem w tym, że tego typu objawy dość łatwo pomylić ze zwykłą nerwicą. Jeden z objawów, które występują tylko przy nadmiarze serotoniny (i to w skórze, nie w mózgu), to charakterystyczne czerwone plamy na górnych partiach klatki piersiowej.
No jak dla mnie to na badaniach powinieneś się skupić, bo cholera wie, czy nie masz jakiejś dziwnej choroby która daje to, co masz, jako objaw.
Ale zakładając, że to tylko nerwica, to owszem, jeśli B6 i B1 do tej pory nie pomogły, to już nie pomogą. Cynk...no trochę za krótko go brałeś, możesz jeszcze go pociągnąć nawet z miesiąc czy dwa, jeśli da radę go zmieścić pomiędzy wapniem a magnezem.