This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nerwica, depresja. Prośba o analize badań
Pij 1,5 litra plus to, co masz w jakiejś kawie, jedzeniu i tak dalej, będzie dobrze. I już tak też z bilansem nie przesadzaj, to nie musi się zgadzać do do miligrama.
Odpowiedz
Ok. Jeszcze jedna kwestia. Kiedyś już tak miałem później mi przeszło i teraz znów tak mam. Mianowicie jak robię się powoli głodny zanim odezwie mi się standardowy głód od żołądka wcześniej czuje ścisk w gardle. Podobnie mam też podczas napadów leku. Czy będzie to typowy objaw nerwicowy czy doszukiwać się gdzie indziej przyczyny ?
Odpowiedz
Typowo nerwicowe jest to, że nikt, kto nie ma nerwicy, nawet by nie pomyślał żeby o takie coś pytać Big Grin
Odpowiedz
Zapomniałem jeszcze o jednym badaniu którego wyniki dostałem później. Czy lit gdy go nie suplementujemy powinien być na tak niskim poziomie ?

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
to badanie służy tylko do określenia, czy nie przedawkowałeś litu, jeśli stosowałbyś dawki takie jak w psychiatrii, czyli pewnie z 1000 razy wyższe niż przy zwykłym suplemencie
Odpowiedz
Jest sens już w tym okresie suplementować witaminę d3 ?
Odpowiedz
Zależy, ile na słońcu jesteś, małe dawki tak czy tak nie zaszkodzą
Odpowiedz
Niedawno wróciłem z 2tygodniowych wakacji gdzie non stop byłem na słońcu. Właśnie po tym w badaniach D3 wskoczyła na poziom 48.7ng/ml. Na co dzień raczej nie unikam słońca i świeżego powietrza ale z takich pełnych dni spędzonych na słońcu to pewnie 1 dzień w tygodniu.
Odpowiedz
Gdzieś kiedyś wyczytałem, że po sezonie - wysoki poziom witaminy D utrzymuje się tak 2 miesiące. Ja suplementuję zwykle od listopada do kwietnia.
Odpowiedz
Z tego co udało mi się wyczytać to nie należy razem z Magnezem brać wapnia oraz Cynku. Czy któreś jeszcze substancje należy przyjmować w jakiś konkretnych porach, odstępach czasowych lub unikać brania ich razem z innymi ?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości