This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nerwica lękowa
Hej. Mam na imię Dominik mam 28 lat , od 9 lat zmagam się z nerwica lękowa "zdiagnozowana" . Dodam, że nerwica zaczęła się u mnie po zapaleniu marihuany. Objawy jakie mi towarzyszą na codzień to poczucie stałego leku, derealizacja , depersonalizacja. Z innych objawów to m.in. tik nerwowy w klatce piersiowej ( przesuwanie klatka jakby mi coś tam przeszkadzało ), często mam uczucie jakby serce przestawało bić na chwilę , a potem spowrotem bije przez parę sekund jakby w większym tempem i wraca do normy. Przez ostatnie 3 lata leczyłem się paroksetyną, która już odstawiłem. Nie pomogła nic a nic oprócz tego ze zmiejszyla mi libido praktycznie do 0 Sad w tym momencie wróciło to do normy. Znalazłem to forum oraz stronkę i bardzo mnie to zaciekawiło. Wrzucam wyniki ostatnich badań , niestety bez pierwiastków , w tym tygodniu mam zamiar zrobić wszystkie badania łącznie z pierwiastkami itd. czy może jakieś badanie jeszcze możesz mi polecić ? Odkąd znalazłem te forum zacząłem brać to co miałem w domu : 200mg cytrynian magnezu , 15mg cynk , omega 3 olimp 2000 oraz depresanum 2 tabletki. Dodam jeszcze , że w badaniach krwi mam podwyższone delikatnie monocyty. Ciekawostką jest to że od paru lat robiąc badanie krwi zawsze je mam delikatnie podwyższone, lekarz mówi że bez istotnych odchyleń. Jakbym mógł prosić o jakieś rady ,co najlepiej wykonać z badań czy może coś dorzucić lub odjąć od suplementacji byłbym bardzo wdzięczny Smile pozdrawiam

Załączone pliki
.pdf   Laboratory report.total_2112104_2022-03-01 07_53_44.pdf (Rozmiar: 124.75 KB / Pobrań: 9)
Odpowiedz
Tarczycę zbadaj, próby wątrobowe zrób, poziom B12 oznacz koniecznie tylko upewnij się, że żadnego suplementu z B12 nie brałeś 2 tygodnie przed pobraniem krwi. No czyli to, co jest na stronce opisane. Monocyty mogą być od setki rzeczy, ale podwyższone MCV to już bardziej charakterystyczna rzecz. Jak będziesz miał szczęście, wyjdzie w badaniu niedobór B12 i wszystko się wyjaśni.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości